OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 17., szerda 12:18

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. július 17., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) keretében létrejött a Változó Világ Mérnökség (VVM2) megoldást ajánl, amely jelentősen egyszerűsítheti az elektromos autók használatát.

        A megoldás lényege, hogy egy elektromos autónak nem kell feltöltenie akkumulátorát, ha az lemerült, hanem kicserélni a lemerült akkumulátort egy feltöltött másikra. Ehhez értelemszerűen kellene egy vagy több közös akkumulátorszabvány és megfelelő szerkezetek, amelyek többé-kevésbé automatikusan biztosítják a cserét, amely minden esetben másodperceket igényelne. Így az akkumulátorcsere kevesebb időt igényelne, mint egy benzintankolás.
    A megoldásnak azonkívül, hogy megszabadítja az autóst a feltöltés miatti várakozástól, egyszerűsíti az akkumulátorfejlesztés állandó munkáját, hiszen a feltöltési sebesség többé nem lesz szempont, összpontosítani lehet olyan célokra, mint tárolási kapacitás, biztonság, gazdaságosság.
    Nem lehet kétségünk, hogy a gyártók a mostani kiélezett versenyben nehezen tudnak majd megállapodni önkéntes formában egy ilyen közös szabványról, de reméljük, hogy az ésszerűség és a közérdek besegít.
    Éppen ilyen segítő szándék vezéreli a VVM2 munkáját. A panasz és a kritika hangjai mindig is erősek voltak, de egyre fontosabb az ésszerű, konstruktív próblémamegoldás hangja. A VVM2 feladata népszerűsíteni a VVM számos közzétett konkrét javaslatát, és új megoldásokat keresni meglévő vagy újonnan jelentkező komoly társadalmi problémákra.

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.