OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 17., szerda 13:35

Az Una Terra Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. július 17., szerda (OS) - Budapestre is ellátogat az egész Európát bejáró interaktív állatjogi kiállítás kamionja. Júliusban a fővárosban várja az érdeklődőket, ahol a látogatók többek között VR-ban élhetik át a nagyipari állattartás valóságát. A kezdeményezést olyan ismert emberek támogatják, mint Bödőcs Tibor, Szinetár Dóra, Mikecz Estilla, Oroszlán Szonja, Karafiáth Orsolya és Tornóczky Anita.

    Évente állatok milliói szenvednek Európa ipari telepein, ahol az ágazati gyakorlatok sokszor az állatok alapvető szükségleteit is figyelmen kívül hagyják. A "Ketrecmentes Összefogás"(KÖF) célja, hogy rávilágítson: a haszonállatok jólétének javítása nemcsak etikai kötelesség, hanem ökológiai szükségszerűség is.

A változáshoz elengedhetetlen társadalmi összefogásért küzd az Una Terra, több állatvédelmi szervezettel együtt. Közös erőfeszítésük eredményeképpen, európai körútra indult és Budapestre is megérkezik az állatjogok támogatására életre hívott interaktív utazó kiállítás, "Az Állatokért - EuroTour 2024" kamionja.

Az esemény három napja alatt a Virtuális Valóság és más interaktív eszközök segítségével, bárki betekinthet az európai haszonállatok életébe, szenvedésébe és a lehetséges jövőjébe, sőt egy ingyenes, jótékonysági koncertet is élvezhetnek a látogatók, ahol fellép Puskás Peti, az Arcosok Klubja és a The Palace Kollektíva is.


     Kiadó: Una Terra Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.