2024. szeptember 8. vasárnap

2024. július 22., hétfő 09:39

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 22., hétfő (OS) - Az MSZP a bérlakás építéssel segítene a lakhatási problémán

Egyre aggasztóbb a lakáspiaci helyzet Magyarországon. Az emelkedő ingatlanárak miatt az albérletárak is emelkednek, Budapesten már 130 ezret kell kifizetni egy szobáért, miközben egy egész lakásért már akár 250-300 ezer forintot is elkérnek havonta. Ráadásul vidéken sem sokkal jobb a helyzet, ott is 150-200 ezer forintba kerül egy lakás bérleti díja, ez pedig a fiatalok fizetésének jelentős hányadát teszi ki. A fizetéshez viszonyítva Budapest lett Európa legdrágább városa az albérletárak szerint.
Az MSZP szerint itt az ideje annak, hogy a Magyarország egy átfogó bérlakásépítési programba kezdjen bele, hiszen ha lakhatási válság van, ez azt is jelenti, hogy hiány van az új lakásokból. Mindenki számára elérhető, megfizethető, állami bérlakásokat kell építeni a fővárosban és országszerte.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.