OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 22., hétfő 09:39

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 22., hétfő (OS) - Az MSZP a bérlakás építéssel segítene a lakhatási problémán

    Egyre aggasztóbb a lakáspiaci helyzet Magyarországon. Az emelkedő ingatlanárak miatt az albérletárak is emelkednek, Budapesten már 130 ezret kell kifizetni egy szobáért, miközben egy egész lakásért már akár 250-300 ezer forintot is elkérnek havonta. Ráadásul vidéken sem sokkal jobb a helyzet, ott is 150-200 ezer forintba kerül egy lakás bérleti díja, ez pedig a fiatalok fizetésének jelentős hányadát teszi ki. A fizetéshez viszonyítva Budapest lett Európa legdrágább városa az albérletárak szerint.
Az MSZP szerint itt az ideje annak, hogy a Magyarország egy átfogó bérlakásépítési programba kezdjen bele, hiszen ha lakhatási válság van, ez azt is jelenti, hogy hiány van az új lakásokból. Mindenki számára elérhető, megfizethető, állami bérlakásokat kell építeni a fővárosban és országszerte.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.