OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 23., kedd 10:27

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. július 23., kedd (OS) - Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Újabb 3 csúcskategóriás Leopard 2 A7-s harckocsival bővül a Magyar Honvédség nehézdandárja

    A honvédelmi miniszter elmondta, kedden 3 darab érkezik a világ egyik legmodernebb harckocsijából Magyarországra. Az új eszközökkel immáron 18-ra bővül a Magyar Honvédség tatai nehézdandárjának harckocsi flottája.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette: A Leopard harckocsik hadrendbe állításával új időszámítás kezdődött a magyar haderőfejlesztés történetében, a magyar haderő átfegyverzése pedig a tervek szerint halad.

A Leopard 2 A7-ek kategóriájukban magas sebességgel, manőverezőképességgel rendelkeznek és rendkívül megbízhatók. A harckocsik páncélteste 7,7 méter hosszú, előrefordított löveggel a hosszúsága 10,97 méter. A szélessége kiegészítő páncélzat nélkül 3,76 méter, magassága pedig 3,03 méter.

A tárcavezető emlékeztetett: a high-tech haditechnikai eszközből 2028-ig összesen negyvennégy darab érkezik Magyarországra.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.