OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 24., szerda 18:43

A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért közleménye
    Budapest, 2024. július 24., szerda (OS) - A közép-magyarországi régióban koraszülöttmentést végző Peter Cerny Alapítvány "MENTŐT A MENTŐKNEK" akció keretében "virtuális puzzle játékot" indított az alapítvány honlapján, a hamarosan elkészülő új mentőautó árából még hiányzó részletének összegyűjtésére

    Miért szükséges speciális mentőautó a koraszülötteknek?
Mivel a koraszülés sokszor előre nem jósolható meg, az ilyen váratlan helyzetekben az élet mezsgyéjén egyensúlyozó 400-500 grammos koraszülöttek életben maradását és minőségi túlélését az első életpercekben alkalmazott legmagasabb szintű intenzív osztályos ellátás határozza meg. Ha a születés helyén nem működik ilyen centrum, akkor ezt a kitelepülő, mozgó NIC-III felszereltségű neonatológiai rohamkocsi biztosíthatja.

Miben különbözik a neonatológiai rohamkocsi a többi mentőtől?
Az újszülöttek méreteinek és élettani sajátosságainak megfelelő speciális eszközökkel felszerelt mentőautó, és az azon dolgozó neonatológusok biztosítják, hogy a mentési helyszínen is megkezdhető legyen a későbbi definitív intenzív ellátás, ami azután a szállítás alatt, megszakítás nélkül folytatható az intenzív centrumba érkezésig.

A "MENTŐT A MENTŐKNEK" akció keretében indított "virtuális puzzle játék" sikere a babák túlélésének és egyben a korszerű koraszülöttmentési munka folytatásának egyik záloga.
     Kiadó: Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.