OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 25., csütörtök 12:32

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 25., csütörtök (OS) - Dr. Hiller István: Felvételi 2024

    Egyetemistának lenni jó! Köszöntjük azokat a jelentkezőket, akik felvételt nyertek valamely felsőoktatási intézményünkbe és kívánjuk nekik, hogy tehetséggel és szorgalommal érjék el céljaikat, szerezzenek olyan diplomát, amely biztosítja nekik az elhelyezkedést és a boldogulást. De addig is vegyenek részt az egyetemek és kollégiumok szakmai közösségeiben, szerezzenek tapasztalatot itthon és külföldön, járjanak társaságokba és élvezzék életük egyik legizgalmasabb szakaszát!

A magyar felsőoktatás nincs jó állapotban és számos problémával küzd. A néhány évvel ezelőtti nagy gyorsasággal végrehajtott átalakítás eddig nem mutatta meg előnyeit, de hátrányai konkrétan jelentkeznek. Az alapítványi fenntartásba kiszervezett intézmények hallgatói immár nem vehetnek részt az Európai Unió nagy, közös diákprogramjában, az Erasmus programban, és ezeknek az intézményeknek a kutatói nem csatlakozhatnak a Horizon kutatói uniós programhoz. Ezek rossz dolgok és hátrányt okoznak. Az MSZP nemhogy nem örül ennek a helyzetnek, hanem kimondottan negatívnak látja. A kialakult ellentét ugyanakkor feloldható, megoldás létezik, de ennek a megoldásnak a lehetősége és kötelezettsége a kormányt terheli.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.