OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 26., péntek 09:06

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 26., péntek (OS) - Czomba Sándor: eredményesek a kormányzati intézkedések, tovább nőtt a munkaerőpiaci aktivitás

    Czomba Sándor hangsúlyozta: a közel 300 ezer fős hazai munkaerőpiaci tartalék mozgósítása érdekében, a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében 2030-ig mintegy 460 milliárd forint értékű forrásból indít uniós finanszírozású munkaerőpiaci programokat. A nyári hónapokban a foglalkoztatottság további növelését, a fiatalok gyors és gördülékeny munkaerőpiaci integrációját a 2013 óta minden évben – nagy érdeklődés mellett – meghirdetett Nyári Diákmunka Program is támogatja. Idén nyáron, a program keretei között, eddig mintegy 3700 munkáltató 21400 diák foglalkoztatását tudta megvalósítani 4,3 milliárd forintból. A program iránti érdeklődést fokozza a 25 év alattiak SZJA-mentessége, melynek köszönhetően a fiatalok nyári diákmunkával keresett fizetése is magasabb.
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.