2024. szeptember 8. vasárnap

2024. július 26., péntek 12:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. július 26., péntek (OS) - Uniós eljárás jöhet a magántőkealapokba rejtett titkos NER-vagyon miatt

Eljárást folytat az Európai Bizottság Magyarországgal szemben annak érdekében, hogy a kormány ültesse át a hazai jogba a pénzmosás irányelvet. Az eljárás oka az, hogy a magyar jogi keret nem teszi kötelezővé, hogy a magántőkealapok tényleges tulajdonosait hozzák nyilvánosságra, így a fideszes milliárdosok könnyen el tudják rejteni, hogy kié is a pénz valójában.

A Demokratikus Koalíció szerint nem meglepő, hogy Orbán Viktor minden lehetőséget megragad, hogy milliárdokhoz juttassa a sajátjait. Ezt csinálta régen, ezt csinálja most is, és ezt fogja csinálni addig, amíg hatalmon marad. A magántőkealapokba menekítették a nagy NER-vagyonokat, mert így el tudják titkolni a valódi tulajdonosi viszonyokat – jogosan indít eljárást az Unió, hiszen ez a korrupció melegágya. Szociáldemokrataként mi abban hiszünk, hogy az a pénz a magyarokat illeti meg, és elég volt abból, hogy Orbán és haverjai ellopják a magyarok jólétét. Egy szociáldemokrata, felelős kormány fel fogja számolni a korrupciót, megálljt fog parancsolni a tolvajoknak és el fog számoltatni mindenkit, akinek felelősége volt a közpénzek ellopásában.

dr. Dávid Ferenc
A DK gazdasági szakpolitikusa, országgyűlési képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.