OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 8. vasárnap
Ismertető


2024. július 26., péntek 12:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. július 26., péntek (OS) - Uniós eljárás jöhet a magántőkealapokba rejtett titkos NER-vagyon miatt

    Eljárást folytat az Európai Bizottság Magyarországgal szemben annak érdekében, hogy a kormány ültesse át a hazai jogba a pénzmosás irányelvet. Az eljárás oka az, hogy a magyar jogi keret nem teszi kötelezővé, hogy a magántőkealapok tényleges tulajdonosait hozzák nyilvánosságra, így a fideszes milliárdosok könnyen el tudják rejteni, hogy kié is a pénz valójában.

A Demokratikus Koalíció szerint nem meglepő, hogy Orbán Viktor minden lehetőséget megragad, hogy milliárdokhoz juttassa a sajátjait. Ezt csinálta régen, ezt csinálja most is, és ezt fogja csinálni addig, amíg hatalmon marad. A magántőkealapokba menekítették a nagy NER-vagyonokat, mert így el tudják titkolni a valódi tulajdonosi viszonyokat – jogosan indít eljárást az Unió, hiszen ez a korrupció melegágya. Szociáldemokrataként mi abban hiszünk, hogy az a pénz a magyarokat illeti meg, és elég volt abból, hogy Orbán és haverjai ellopják a magyarok jólétét. Egy szociáldemokrata, felelős kormány fel fogja számolni a korrupciót, megálljt fog parancsolni a tolvajoknak és el fog számoltatni mindenkit, akinek felelősége volt a közpénzek ellopásában.

dr. Dávid Ferenc
A DK gazdasági szakpolitikusa, országgyűlési képviselője
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.