OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 10. kedd
Ismertető


2024. augusztus 12., hétfő 14:17

A Szcientológia Egyház Központi Szervezetének közleménye
    Budapest, 2024. augusztus 12., hétfő (OS) - Sokaknak a nyár a kikapcsolódásról szól, de sajnos vannak olyan szegénységben élő családok, ahol a gyerekeknek az iskolai időszak legalább rendszeres étkezést nyújtott, most viszont nélkülözniük kell.

    Ilyenkor jön jól, ha felebaráti szeretetből gondolunk azokra is, akik bajban vannak. Emiatt nem tartanak nyári szünetet a szcientológus önkéntes lelkészek sem.

Nemrég például kapcsolatba lépett velük egy Hajdú-Bihari nagyközség polgármestere, hogy lenne harminc olyan helyi, többgyermekes rászoruló család, akiknek jól jönne, ha az önkéntes lelkészek ismét tudnának tartósélelmiszer-adománnyal segíteni, ahogy ezt az elmúlt években már többször megtették. Természetesen igent mondtak, és Budapestről le is szállították az adományokat, majd a polgármester úrral együtt, a védőnőtől kapott adatok alapján a leginkább rászoruló harminc családnak kiosztották a tartós élelmiszerekből és tisztálkodási szerekből álló adománycsomagokat.

Egy másik, szegedi önkéntes lelkész csapatuk pedig egy helyi szeretetszolgálat olyan szociális központját támogatta ruha- és cipőadománnyal, ahová hajléktalanok és egyéb rászorulók térhetnek be fürdeni, átöltözni és étkezni.

Amikor ilyen összefogással, felebaráti szeretetből támogatjuk bajban lévő embertársainkat még nyáron is, akkor ami nekünk csupán csekély energia-befektetés, az a másik számára akár életmentő lehet, vagy éppen az emberi méltóságának megőrzését, esetleg helyreállítását segítheti.
    
     Kiadó: Szcientológia Egyház Központi Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.