OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 16. hétfő
Ismertető


2024. szeptember 7., szombat 18:58

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. szeptember 7., szombat (OS) -  Honvédelmi Minisztérium: A Magyar Honvédség is segít a napok óta tartó Vas vármegyei tűz oltásában!

        A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint Vas vármegyében, Csönge és Kenyeri környékén 2 napja hatalmas tűz van. Jelenleg csaknem 300 hektáros terület ég, a szél miatt a lángok az 500 fős lakosú Kenyeri települést veszélyeztetik.
    
     A lángokat több vármegye tűzoltói oltják, a honvédség a légi oltási képességével kapcsolódott be, a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár egy Airbus H225 többcélú helikoptere segíti az oltást.
    
     A Magyar Honvédség légi oltási képességét számos alkalommal veti be itthon és külföldön egyaránt. Legutóbb ugyanez a típus júliusban, Észak-Macedóniában adott támogatást az erdőtüzek oltásában - mondta Bali Tamás dandártábornok.
     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.