2024. április 20. szombat

2005. január 21., péntek 12:54

Parlagfű a biztos nyerő
    Budapest, 2005. január 21., péntek (OS) -

A kormány nem rendelt forrást a 2005 évi parlagfűmentesítési programhoz, ugyanis kizárólag a lakosság SZJA  1 százalékaként felajánlott 1,084 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.
2005. januárban a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége valamint a Levegő Munkacsoport vezetője Németh Imrével, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszterrel találkozott a parlagfű elleni küzdelem jelenlegi helyzetének áttekintése céljából. Megtudtuk, hogy a kormány  2005-ben a parlagfűmentesítés feladatainak koordinálásával   a Népegészségügyi program vezetőjének kinevezett volt egészségügyi minisztert,  Kökény Mihályt bízta meg.
A parlagfűmentesítésre fordítható keretből 2004-ben  kellő program hiánya miatt megmaradt 150 millió forint felhasználására  az FVM és a Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság fűkaszagépek, JPC vásárlására és üzemeltetésére pályázatot hirdetett meg önkormányzatok és civil szervezetek részére.  A pályázat letölthető: www.fvm.hu honlapról és bővebb információ 301-4381-es telefonszámon   Mucha Katalintól kérhető.
A lakosság a 2004 évi SZJA 1 százalékát a 1153 technikai számon ajánlhatja fel a parlagfűmentesítés feladatainak támogatására.

Bővebb információ:
Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület
tel/fax: 3406097, 06 209428265

Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

Az OS-anyagok nem az MTI kiadás részei, szó szerint továbbított szövegeiért a közlő a felelős.