OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2005. január 21., péntek 12:54

Parlagfű a biztos nyerő
    Budapest, 2005. január 21., péntek (OS) -

    

A kormány nem rendelt forrást a 2005 évi parlagfűmentesítési programhoz, ugyanis kizárólag a lakosság SZJA  1 százalékaként felajánlott 1,084 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.
2005. januárban a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége valamint a Levegő Munkacsoport vezetője Németh Imrével, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési miniszterrel találkozott a parlagfű elleni küzdelem jelenlegi helyzetének áttekintése céljából. Megtudtuk, hogy a kormány  2005-ben a parlagfűmentesítés feladatainak koordinálásával   a Népegészségügyi program vezetőjének kinevezett volt egészségügyi minisztert,  Kökény Mihályt bízta meg.
A parlagfűmentesítésre fordítható keretből 2004-ben  kellő program hiánya miatt megmaradt 150 millió forint felhasználására  az FVM és a Parlagfűmentes Magyarországért Tárcaközi Bizottság fűkaszagépek, JPC vásárlására és üzemeltetésére pályázatot hirdetett meg önkormányzatok és civil szervezetek részére.  A pályázat letölthető: www.fvm.hu honlapról és bővebb információ 301-4381-es telefonszámon   Mucha Katalintól kérhető.
A lakosság a 2004 évi SZJA 1 százalékát a 1153 technikai számon ajánlhatja fel a parlagfűmentesítés feladatainak támogatására.


Bővebb információ:
Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület
tel/fax: 3406097, 06 209428265



    Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az OS-anyagok nem az MTI kiadás részei, szó szerint továbbított szövegeiért a közlő a felelős.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.