OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2006. szeptember 21., csütörtök 16:04

Egy lelkileg beteg miniszterelnök a társadalmat is megbetegíti (1. rész)
    Budapest, 2006. szeptember 21., csütörtök (OS) - Ha egy miniszterelnök lelkileg beteg, és ennek ellenére tartósan hatalomban marad, a társadalmat is súlyosan megbetegíti. Ha ilyen betegség lehetősége komolyan felmerül, egy intelligens ember független szakértőkkel részletesen kivizsgáltatja magát, és az eredménytől függően felelős döntést hoz. Súlyos személyiségzavar fennállása esetén például hatalomgyakorlásra nincs joga, erre senkitől sem kaphat jogszerűen felhatalmazást. Egy intelligens ember, ha felelős vezetőnek, sőt sajátosan, nyilvánosan vallva, gyakran hangsúlyozott önértékelése szerint hazafinak is tekinti magát, nem vállalhatja, hogy veszélyeztesse az ország általa megmenteni szándékozott társadalmát. Hasonló felelősség terheli azonban az adott vezetőt hatalomba juttató pártot is, amelynek leginkább lehetősége van a veszélyeztetés megszüntetésére. Bár az elmúlt évek eredménytelensége, és különösen a legutóbbi hónapok sorozatosan, durván erkölcstelenül és jogsértően végrehajtott, itt nem részletezett politikai döntései miatt bőven van okunk haragra és elfogultságra, próbáljunk meg még egyszer, saját érdekünkben is megértést tanúsítani, de hangsúlyosan mindennemű megengedés lehetősége nélkül.

    Gyurcsány Ferenc jogi értelemben másodszor is miniszterelnök lett Magyarországon, bár mindkét esetben szokványosnak nem mondható körülmények között. A tanulságokat higgadt kiértékelés után később le kell majd vonnunk, de most az a fontos, hogy balatonőszödi beszéde nyilvánosságra kerülése, és különösen az azóta történt nyilatkozatai, lépései, helyzetértékelései után meddig maradhat tisztségében. Ez utóbbiak legalább annyira fontosak, mint maga a beszéd tartalma és minősége.

Sokan és sokszor felvetették már általában nyersen, sokszor durván megfogalmazva, hogy véleményük szerint Gyurcsány Ferencnek súlyos személyiségzavara van. Ezzel kapcsolatban, az alábbiakban, szakcikkből gyűjtött ismereteket írok le anélkül, hogy állítanám (mivel nem orvosként nem is állíthatom), hogy a miniszterelnökre feltétlenül mindez igaz lenne (forrás: Népszabadság 2001. ápr. 14. Szerzők: Dr. Tringer László, Dr. Sümegi András, Dr. Boldizsár Ferenc http://www.psyche-lelkisegely.hu/szemzav.txt)

A felvetés közvetlen, időszerű oka az, hogy amikor 2006. szeptember 19-én az Este adásában Gyurcsány Ferenccel beszélgetett Baló György, a miniszterelnök reakciói és válaszai a nem orvos szakember, de a téma iránt nyitott, lelki vonatkozású betegségekkel is foglalkozó emberek számára igen elgondolkodtatóak voltak.
(http://video.hirado.hu/videok/este/20060919/01_100.wmv).


Folytatás a közlemény 2. részében!


Budapest, 2006. szeptember 21.


Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,
a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) állandó résztvevője,
a kormány konzultatív testülete, a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.