OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető


2007. április 19., csütörtök 14:57

Hivatásra alkalmatlanok által uralt egészségügy
    Budapest, 2007. április 19., csütörtök (OS) - Magyarország lassan mintaadójává válik azoknak a névlegesen demokratikus diktatúráknak, ahol a közszolgálati hivatásra való alkalmatlanság egyre elvártabb feltétele a megszerzett végrehajtó hatalommal gátlástalanul, alkotmányellenesen visszaélő pártpolitikai köröket elvtelenül kiszolgáló tisztségviselők kinevezésének. A jelölteknek bizonyítaniuk kell, hogy megbízóik érdekében felhőtlenül mosolyogva képesek hazudni, és/vagy szakmailag annyira tájékozatlanok, hogy maguk sem igen tudják, mikor mondanak igazat.

    Az MTV Ablak című műsorának a kórházbezárásokról és az új beutalási rendről is szóló adásában Dr. Falus Ferenc országos tisztifőorvos hangsúlyozottan tüdőgyógyászként állította az asztmás és allergiás gyermekeket mindeddig kimagasló szakmai színvonalon és eredménnyel kezelő, de megszüntetésre ítélt Svábhegyi Gyermekgyógyintézet kapcsán, szó szerint a következőket:
Ma már a tüdőbetegnek a gyógyulásához a megfelelő kivizsgálás, a korrekt gyógyszerelés, a beteg oktatása, tanítása a mondjuk 80-85%-ban lényeges elem, és csak egy 5-10-15%-a az úgynevezett szanatóriumi jó levegő elem, tehát meg lehet valakit Budapesten akár a legbüdösebb belvárosi részen is gyógyítani, és utána fölmehet Mátraházára, és Kékesre Sopronba.
Az, hogy az előző mondat ostobaságnak vagy hazugságnak minősíthető, csak attól függ, hogy a tisztifőorvos úr elfelejtette-e eredeti szakmájának alapjait, vagy egyáltalán nem felejtette el, csak gátlástalanul kiszolgálja annak a törpepártnak az érdekeit, amely 5 százalékos választói támogatottságával erkölcstelenül visszaélve, a 95 százalékos választói akarattal szemben, diktatórikus ámokfutással akarja az egész ország szolidáris kockázatközösségen alapuló egészségügyét szétverni, majd magánhasznok érdekében piacosítani.
A tisztifőorvos a politikusok népszerűségi listáján abszolút sereghajtó volt egészségügyi miniszter, Molnár Lajos csapatának megbízható szolgálója, a miniszter február elsejei hatállyal nevezte ki az ÁNTSZ élére.
Fenti nyilatkozatával a kinevezésére való megbízhatósági alkalmasságát, azaz a közszolgálati hivatásra való alkalmatlanságát megfelelően bizonyította. Tüdőgyógyász papírjára hivatkozva erősítette azt a botrányos nyilatkozatot, amelyet ugyanebben az ügyben a minisztérium jelenlegi legfőbb szakmai vezetője, éppen az a Horváth Ágnes államtitkár asszony tett, aki csak annyira szakember, hogy bár papírjai között egy orvosi diploma is akad, saját szakmai önéletrajzában nem véletlenül nem említ gyógyító orvosi gyakorlatot.

Falus Ferencből még miniszter is lehet, de várnia kell, most még egy nála is alkalmatlanabb az esélyes.

Nagy lehetőség áll a magukat egyszerre szociális(tá)nak és demokratának hirdetők előtt. Hasonulhatnak, vagy dönthetnek hirdetett értékrendjük szerint. Ha úgy akarnák, elválhatna a víz a szennytől.
Egyébként már csak az alkotmányos ellenállási mozgalom lehetősége marad!

Budapest, 2007. április 19.


Pós Péter elnök
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.