OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető


2007. május 17., csütörtök 16:21

Ön rábízná egészségét egy hazugok, csalók és szemfényvesztők által szervezett egészségiparra?
    Budapest, 2007. május 17., csütörtök (OS) - Magyarország népességének és az Ország Házába juttatott megbízottjainknak lényegében, leegyszerűsítve erről kell döntenie. Előbb legyünk jóhiszeműek, bízzuk az ügyet választott politikusokra, várjuk meg, hogy érdekeink és a választáson szerzett támogatottságuk arányában döntenek-e, tehát a társadalmi szolidaritás alapján álló, az állami felelősségvállalást feltételező, egy szervezetű egészségbiztosítás megmaradásához ragaszkodó választói akarat szerint. Abban a nem várt esetben viszont, ha velünk nem törődve, a törvényekben leírt demokratikus és alkotmányos alapelveket lábtörlőnek használó öt százalékos támogatást kapott, arrogáns törpepárt gátlástalan politikai zsarolásának lefeküdve döntenének, akkor végre meg kell állapítanunk, hogy az egészségügyi reformnak hazudott rombolás eddigi diktatórikus ránk erőltetése nem véletlen kisiklások sorozata volt, hanem az Alkotmány 2. § (3) bekezdésében szigorúan tiltott, de láthatóan mégis jól megfontoltan alkalmazott erőszakos hatalomgyakorlás része.

    A mai Népszabadság 4. oldalának alján lévő írás újabb okot ad a figyelemre. Ha lehet, próbáljunk egy kicsit higgadtak, és figyelmesek maradni, hogy a Szent Margit Kórházban történt és sajátosan időzítve közölt tragikus eseményből az érthetően szubjektív ítéleteken túl valósabb, általános következtetéseket is levonhassunk. Van-e köze az ügynek a műtéti kapacitás pótlás nélküli brutális leépítéséhez?
Emlékezzünk csak Kovács Attilának, az egészségügy újdonsült liberális államtitkárának nyilatkozatára. Első munkanapját a minisztériumra újabban jellemző stílusban, az orvos-szakma méltatlanul alantas megfenyegetésével kezdte.
Kovács Attila szerint a reformlépések okozhatnak átmeneti nehézségeket a betegellátásban, de az orvosi eskü okán nem fordulhat elő, hogy azért ne kapjon valaki ellátást, mert egy helyen már megszűnt, de a másikon még nem kezdődött meg a szakellátás. Ezért ideje véget vetni az olyan sajtónyilatkozatoknak, amelyek egy-egy orvos vagy szakma érdekében próbálnak nyomást gyakorolni.
Neoliberátori mondatok, annak kapcsán, hogy a sváb-hegyi gyermekintézet megszüntetésével kapcsolatban az intézet orvosnője a véleménynyilvánítás alkotmányos szabadságának még megmaradt morzsáiban bízva, nyilatkozni mert. Azért kellett bezárni az ő osztályát, mert drága gyógyszereket használt a gyerekek kezeléséhez, pedig a mérleg másik serpenyőjében ott vannak a megmentett gyermekéletek – vélte.
Most már nem csak a jó levegő de azt pótlónak hazudott gyógyszer is drága? Az üzleti szellemű gyógyításnak persze az ócsított gyógyítgatás sokkal fontosabb, mint a gyógyulás.

Vigyázó szemünket, ha életben és némi egészségben is akarunk maradni, vessük Lovasberényre, és a nyilvánosság elől okkal elzárt paktumok többi helyszínére!
Egyébként: a meggyógyult beteg nem kuncsaft!

Továbbiak a www.abosz.hu honlapon.

Budapest, 2007. május 17.

Pós Péter elnök
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.