OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető


2008. március 6., csütörtök 16:06

A népszavazáson házépítésről vagy sírásásról döntünk
    Budapest, 2008. március 6., csütörtök (OS) - A népszavazáson nem csak a vizitíj, a kórházi napidíj, a felsőoktatási tandíj eltörlésére mondhatunk igent, de megálljt mondhatunk az erőszakos, törpe kisebbség által vezérelt hatalomgyakorlásnak is. Nemcsak élhetünk szavazati jogunkkal, hanem teljesíthetjük az Alkotmány második szakaszában megfogalmazott kötelességünket! Alaptörvényünk szerint senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos gyakorlására, és az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki köteles fellépni. Az elárult választók és az esélyét vesztett, kiszolgáltatott nép ilyen fellépésére a ma hatályos jogrend csak egyetlen hatékony törvényes utat, a népszavazást biztosítja. Éljünk vele mindannyian!

    Alkotmányunk szerint a Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely hatalmát választott képviselői útján a parlamentben, valamint közvetlenül, elsősorban a népszavazáson gyakorolhatja. Ha a parlamentben a nép többségi akaratával szemben hoznak törvényeket, akkor a nép elorzott hatalmát csak közvetlen döntésével szerezheti vissza a megbízásukkal visszaélő képviselőitől. Ha ennyit sem teszünk, akkor önként mondunk le a demokratikus jogállamra való jogunkról, amelynek megszüntetésére, sőt már felépítésének megakadályozására is mindig bőven volt elég ellenérdek.
Ha eltűrjük, hogy az elhíresült mondat szerint saját országunkban békaként bánjanak velünk ( a békákat sem kérdezzük meg, hogy lecsapoljuk-e a mocsarat ), akkor ne siránkozzunk, hogy a rendszerváltáskor a környező országok által irigyelt, de mára már általuk is lesajnált hazánkat kifosztás után elhagyott pusztasággá vagy tényleg mocsárrá züllesztik azok, akik számára, mikor magánhelikopterükről lenéznek, csak kihasználható gazdasági terepről készült térkép e táj.

A népszavazás nem politikai oldalak bulija, ne is engedjük azzá tenni, hiszen ezek a kérdések mindannyiunk jövőjéről szólnak, bárki fogalmazta is meg azokat. Ha most elég sokan megmutatjuk a politikusoknak, hogy az általunk eltűrt szemérmetlenségnek is van határa, akkor üzenetünk az egész politikai osztálynak szól. Végre alkalmunk van valóban fontos kérdésben kinyilvánítani, még emlékszünk rá, hogy alkotmányos demokráciában minden hatalom a népé, és a megbízást az érdemtelenektől akár vissza is vonhatjuk. Egyelőre nem egyenként, de ha így folytatják, még arról is elgondolkodhatunk!

Mindenki tudja, házat, hazát csak biztos alapokra lehet építeni, az építkezéshez a sok munkaképes mesterember és a segítők mellett tanult tervezőkre, építésvezetőkre is szükség van. Ha eltűrjük, hogy éppen egészségünk és felsőfokú képzésünk ostoba vagy profithajhász veszélyeztetésével alkalmatlanná, versenyképtelenné tegyenek minket mind házunk, mind hazánk építésében, akkor nemsokára már csak arra lesz szabadon lehetőségünk, hogy megássuk saját és utódaink sírját.


Budapest, 2008. március 6.

Pós Péter elnök
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke
a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal állandó résztvevője

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.