2024. március 29. péntek

2009. május 4., hétfő 13:39

Új célt hirdetünk a 2009. május 5.-ei Asztma Világnapra!
    Budapest, 2009. május 4., hétfő (OS) - Nem adjuk fel! Gyógyulni szeretnénk, nem csak jól kezeltté válni! Számunkra nem eléggé biztató az évek óta első új, de lényegében csak kiegészítő szlogen: A gyermeked asztmája is féken tartható! Jövőre talán csak azt tudjuk majd meg, hogy az unokánk asztmája is féken tartható? Szeretnénk meghaladni végre a tünetkezelést. Számunkra az egészségmegőrzés, azaz a betegségmegelőzés és a gyógyulás is kitűzött cél, nem akarunk belenyugodni az asztma szinte elkerülhetetlennek elkönyvelt terjedésébe és élethosszig tartó gyógyszeres kezelgetésébe. Erre ösztönöz egyébként a hazai gyógyítás lassú ellehetetlenülése is.

Természetesen ismét közöljük az idei Asztma Világnap üzenetét is, hiszen elkészítettük és elérhetővé tesszük a nemzetközi, angol nyelvű anyagok közérthető fordítását, de ennyivel már nem elégedhetünk meg.

A nemzetközi ismertetők (három régi és az új kiegészítés) mellett, azokkal együtt ajánljuk az érintettek figyelmébe az új célunknak megfelelő, általunk kiemelten fontosnak tartott ismertető anyagot is, amely a világ nyitottabb részein végre rohamosan terjedő, és a szakirodalom szerint is igen komoly eredményeket felmutató módszerről szól.

Az idén 12. alkalommal megrendezésre tervezett Asztma Világnap nemzetközi üzenetei ismét csak arról szólnak, hogyan tudná a betegek legnagyobb része eredményesen féken tartani az asztmáját.
A fordítások szövege elérhető honlapunkról: www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html#ujcel

Magunk azonban, mint már írtuk, szeretnénk tovább lépni, a hangsúlyt arra fektetni, hogy a nélkülözhetetlen tünetkezelésen túl számunkra az igazi, hosszabb távú cél csak a betegségmegelőzés, azaz az egészségmegőrzés, illetve a gyógyulás lehet!
Nem akarunk belenyugodni az asztma szinte elkerülhetetlennek elkönyvelt terjedésébe és élethosszig tartó gyógyszeres kezelgetésébe.

Több évtizede létezik, de sokáig, szerteágazó okok miatt, nem vált ismertté egy elmélet, és az azon alapuló állapotjavító módszer, amely az asztma és néhány, a végső okok egy részét tekintve közös alapú betegség legmélyebb okát a hibás akaratlagos légzésben találta meg.
A legutóbbi években azonban már nem csak a kidolgozó egykori hazájában, hanem a nyugati világ néhány fontos területén, főként az angolszász országokban egyre eredményesebben használják a bajt következményei helyett a gyökerénél megragadni kívánó módszert.

Legfőbb ideje, hogy hazánkban is sokkal több figyelem irányuljon rá. Az ügy alapos vizsgálatában, nyílt megvitatásában, a bizonyítékokon alapuló orvoslás szerinti bevezetésében a magyar egészségügynek is bőven lenne feladata!

Az alaposabb vizsgálódásra régen megérett módszer szerint ugyanis helyes légzéssel megfékezhető, sőt, sokszor meg is előzhető az asztma!
A legfontosabb tudnivalók elérhetők:
www.abosz.hu/images/doc/Helyes_legzes_nelkul_nem_megy.pdf

Budapest, 2009. május 4.

Pós Péter elnök
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ)

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

(c) Copyright MTI Zrt.