OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2009. október 1., csütörtök 12:56

Orvosokat kényszerítenek törvénysértői, bűnelkövetői körbe?
    Budapest, 2009. október 1., csütörtök (OS) - Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke a Legfőbb Ügyésznél tett feljelentést a H1N1 oltáskampány törvénysértő, valamint egészséget, illetve életet veszélyeztető előkészítése és végrehajtása, illetve közbizalom elleni bűncselekmények miatt. Feljelentését minden közreműködőre vonatkoztatva tette meg, aki a törvényes feltételek hiányában akár a nem megfelelő tájékoztatásban, akár a tájékoztatást nélkülözően a tényleges oltásban tevőlegesen részt vesz, illetve aki a valóságnak meg nem felelő felvilágosítással és adatszolgáltatással közbizalom elleni bűncselekményt követ el.

    
Nem tűrhető, hogy az ügyben vélhetőleg a legmagasabb vagy a második legmagasabb döntési helyzetben lévő szakminiszter, teljesen figyelmen kívül hagyja azokat a vonatkozó törvényi előírásokat, amelyek végrehajtásáért és végrehajtatásáért elsősorban ő felelős, és az országos tiszti főorvossal együtt a népesség többségét érintő alapvető közegészségügyi kérdésben elhallgatják az állampolgárok megfelelő döntését lehetővé tevő legfontosabb információkat, és ezzel akár tömegesen is veszélyeztessék az állampolgárok egészségét, sőt, adott esetben életét is.

Az említett egészségügyi kormányzati felső vezetői kör mérhetetlenül felelőtlen tevékenységével azt is kockáztatja, hogy az ellentmondásosan szabályozott jogi és kiszolgáltatott felelősségi helyzetben lévő orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat – azok akarata ellenére – bevonja a tömeges törvénysértő és veszélyeztető, illetve a közbizalmat sértő polgári és büntetőjogi elkövetői körbe.

Míg az eddigi törvénysértői kör jól körülhatárolható, legfeljebb néhány tíz emberre terjedhet ki, az oltások változatlanul előkészítetlen tömeges megkezdésével, minden oltás beadásával, eggyel nőne az elkövetett törvénysértések száma.

Nem ismert, volt-e már Magyarország történelme folyamán olyan eset, amikor akár 6-7 millió törvénysértést is elkövettek úgy, hogy az elkövetői körbe éppen a méltán leginkább közmegbecsülésnek örvendő foglalkozást folytató réteget (mint jelen esetben a csaknem 7000 háziorvost) kényszerítették bele.

Ezzel az eljárással egyébként éppen a legérzékenyebb és így talán legfontosabb viszonyban, a bizalmat nem nélkülözhető orvos-beteg kapcsolatban rombolják tovább az ország közbizalmát.

Az orvosok szerepe azokhoz a gyalázatos módon felhasznált kiskorú elkövetőkéhez lesz hasonló, akikkel (éppen nem büntethető voltuk miatt) bizonyos sajátos bűnözői körök végrehajtatják a lopásokat, rablásokat, sőt ma már testi sértéseket, késeléseket, gyilkosságokat is. Elképesztő, hogy milyen mélyre lehet egy országot zülleszteni, ha fokozatosan végzik, úgy, ahogyan abban a bizonyos békamelegítő kísérletben.

Ez még akkor sem tűrhető, ha jelen esetben is sokoldalú, sajátos pénzügyi érdekek fűződnek hozzá. Semmi nem indokolja, hogy a felelőtlen országvezetés ismét világelső legyen egy rólunk, de nélkülünk jellegű döntésben.

Budapest, 2009. október 1.

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.