OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2010. november 13., szombat 11:00

Vékás Gusztáv életpályájának nagy nemzetközi elismerése
    Budapest, 2010. november 13., szombat (OS) - Vékás Gusztáv hetvenedik születésnapja alkalmából (2010. november 12.) megkapta a feltalálás és az innováció támogatóinak kitüntetésére alapított legmagasabb nemzetközi elismerést a  Bogsch Árpád Emlékérmet  az IFIA feltalálók világszervezetétől. Ezt az emlékérmet országonként csak egy személy nyerheti el, aki az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete egykori alapítója szellemében általános tetszést kiérdemelve tevékenykedik pályája során. Lássd: http://www.invention-ifia.ch/Bogsch/Bogsch%20medal.htm

    Vékás Gusztáv hetvenedik születésnapja alkalmából (2010. november 12.) megkapta a feltalálás és az innováció támogatóinak kitüntetésére alapított legmagasabb nemzetközi elismerést a  Bogsch Árpád Emlékérmet  az IFIA feltalálók világszervezetétől. Ezt az emlékérmet országonként csak egy személy nyerheti el, aki az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete egykori alapítója szellemében általános tetszést kiérdemelve tevékenykedik pályája során. Lássd: http://www.invention-ifia.ch/Bogsch/Bogsch%20medal.htm
Vékás Gusztáv az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát 1965-ben. 1965 és 1968 között a Vasipari Kutató Intézetben dolgozott. 1968-tól az Országos Találmányi Hivatalban (1996-tól Magyar Szabadalmi Hivatalban töltött be jogászi állásokat: jogi főelőadó, osztályvezető, majd főosztályvezető. 1990 és 2000 között a Hivatal elnökhelyettese volt. Ebben az időszakban nagy szerepe volt az iparjogvédelmi törvények előkészítésében, a törvényjavaslatok kidolgozásában. 1995 és 2000 között a Talámányi Szakértői Testület elnöki posztját töltötte be. A Magyar Szellemitulajdon-védelmi Tanácsnak megalakulásától, 2001. január 1-jétől 2003. augusztus 31-ig volt az elnöke. Nyugállományba vonult, de továbbra is jelentős iparjogvédelmi publikációs és oktatási tevékenységet folytat, az IFIA feltalálók világszervezetének szakértője.

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.