OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető


2011. március 2., szerda 16:13

Elvis helyett Pongrácz Gergelyről legyen elnevezve budapesti közterület!
    Budapest, 2011. március 2., szerda (OS) - A Jobbik fővárosi közgyűlési frakciója meglepetéssel fogadta Tarlós István azon bejelentését, amely szerint tizenkét névtelen közterület valamelyikét az amerikai rocksztárról, Elvis Presleyről akarja   elnevezni, s mindezt az 1956-os forradalom és szabadságharc apropóján.

    Ismert tény, hogy a világhírű zenész annak idején kiállt a forradalom ügye mellett és egy élő televíziós műsorban honfitársait is erre biztatta. Nem célunk a néhai művész érdemeit kisebbíteni, de felháborító, hogy számos egykori forradalmárról és mártír honfitársunkról – többek között Pongrácz Gergelyről – még semmilyen közterületet nem neveztek el Budapesten. A főpolgármester mégis egy tengeren túli zenészt szeretne piedesztálra emelni, amely a Jobbik szerint önmagában is kegyeletsértő, egyben az egykori szabadságharcosok és hazafiak erőfeszítéseit kisebbíti.     Az amerikai közszereplők köztéri elnevezése kapcsán a Jobbik fővárosi frakciója egyben kezdeményezi, hogy a Roosevelt tér Széchenyi István nevét viselje. Álláspontunk szerint a tér átnevezése sokkal célravezetőbb, aktuálisabb lenne.       Czeglédi János, a Jobbik fővárosi képviselője
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.