OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2011. március 9., szerda 15:23

Gondozásból elszökött gyerekek - szakértői konferencia
    Budapest, 2011. március 9., szerda (OS) - A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány a Missing Children Europe-pal (Eltűnt és Szexuálisan Kihasznált Gyerekért alakult Európai Föderáció) közösen szakértői konferenciát rendez  Gondozásból elszökött gyerekek   címmel. A konferenciát megelőzően a Missing Children Europe (MCE)Budapesten rendezi vezetőségi ülését és közgyűlését.

    A  Gondozásból elszökött gyerekek  szakértői konferencia a brüsszeli királyi palotában 2010. november 17-18-án az Európai Unió belga elnökségének támogatásával rendezett  Szökésben lévő veszélyeztetett gyerekek – európai kihívás  című magas szintű konferenciához kapcsolódik. A brüsszeli konferencia résztvevői egy sor ajánlást fogadtak el a gyerekek családból vagy gondozásból történő szökésének témakörében, amelyeket az európai és nemzeti döntéshozóknak címeztek. Az ajánlások az alábbi honlapon olvashatók:   http://www.vulnerablechildren.eu/Uploads/Recommendations%20for%20EU%2 0coordinated%20action%20final.pdf. A szakértői konferencia résztvevői arra tesznek kísérletet, hogy a gondozásból történő szökések vonatkozásában tovább finomítsák a “Szökésben lévő veszélyeztetett gyerekek – európai perspektíva  című konferencia ajánlásait, és feltárják azokat az okokat, amelyek miatt a gyerekek elszöknek a gondozásból, valamint azokat a már létező és új módszereket, amelyek segítenek megelőzni a gyerekek elszökését és azt, hogy kiszolgáltatottá, védtelenné váljanak és kihasználják őket. A konferencia előadói egyrészt a gondozásban lévő gyerekek helyzetét és az elszökésekre vonatkozó elérhető adatokat mutatják be több európai országban. Más előadók azokról az érvényben lévő európai és magyar szabályozásról és ajánlásokról tájékoztatják a résztvevőket, amelyek a gyerekek gondozásból történő elszökésének megelőzését vagy általános jólétét szolgálják. A konferencia résztvevői olyan európai és magyar szakemberek, akiknek munkája általában kötődik a gyerekek eltűnéséhez, valamint konkrétan a gyerekek gondozásból történő szökéséhez. Annak érdekében, hogy az ajánlások finomításához reális és kiegyensúlyozott képet kapjunk a jelenségről, a konferencián mind előadóként mind résztvevőként utógondozásban élő fiatalok is jelen lesznek. A soros magyar EU elnökség minden olyan erőfeszítést támogat, amely arra irányul, hogy megelőzze a gyerekek eltűnését és kihasználását, így az MCE ezen a téren végzett munkáját is. A meghirdetett sajtótájékoztató fel kívánja hívni a figyelmet a gyerekek elszökésének jelenségére, valamint érzékeltetni az európai polgárokkal és döntéshozókkal a szökésben lévő gyerekek kiszolgáltatottságát, különösen azokét, akik gondozásba vétel után szöknek el. További információ: www.kek-vonal.hu.
    Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.