OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető


2011. március 13., vasárnap 11:23

Március Idusán a KEP a Magyar Világtalálkozó támogatására hív
    Budapest, 2011. március 13., vasárnap (OS) -

    Dr. Tanka László a Panoráma Világklub alapító elnöke, az I. Magyar Világtalálkozó Szervező Bizottság elnöke tájékoztatta a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) tagságát a 2011. június 30-a és július 3. között Balatonlellén megrendezésre kerülő Világtalálkozóról.
Hg. Esterházy Antal KEP elnök, az Esterházy hercegi család feje részvételével tartott KEP rendezvényen Tanka László elmondta, hogy a világ számos országából, az összmagyarság valamennyi korosztályából várják a résztvevőket. E fesztiválkeretű rendezvénysorozaton a kultúra, a tudomány, a művészet, a gazdasági élet és a sport világának jeles képviselői mutatkoznak be 8 helyszínen, több mint 100 program keretében.
Tanka László utalt arra, hogy a Világtalálkozó megrendezésének alapját, a külhoni magyarság körében végzett közel másfél évtizedes kapcsolatépítés, a médiaháttér, a különféle rendezvények, a terebélyesedő Világklub-hálózat jelenti. Céljuk, hogy megteremtsék a határokon átívelő sokszínű és kölcsönös előnyökre épülő kapcsolatkialakítás és együttműködés lehetőségét. Az üzenete: a hagyományaink és értékeink mentén történő összefogásunk által legyünk ismertek a világban. Balatonlelle lakossága szeretettel várja az idelátogatókat, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy kellemesen érezzék magukat a vendégek. A látványos megnyitó ünnepséget követően Magyarsághíd, Hungarikumok a nagyvilágban címmel a magyar-magyar együttműködésen alapuló lehetőségeket tekintik át. A karitatív és egészség témakörökben is rendeznek fórumokat – ez utóbbi témakör fővédnöke Schmittné Makray Katalin, a Magyar Köztársaság Elnökének felesége. A Világtalálkozó nemzeti standjain is találkozhatnak majd az érdeklődők a különböző országokból érkező magyarokkal, ahol a személyes kapcsolatok kialakítására nyílik lehetőség. Számos szórakoztató programra is sor kerül neves előadóművészekkel. Megválasztják a Magyarok Világszépét, a Világtalálkozó szépségkirálynőjét is. A Hungarikum Falu, a Kézművesek Utcája, a Bor és Pálinka Falu, a Magyar Ízek  Utcája, s a Kárpát-medence konyhája , s az ezen termékeket megjelenítő standok tucatjai is kiemelt figyelmet kapnak.
Dr. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, a Magyar Világtalálkozó Szervező Bizottsága tagja közölte, hogy a KEP március Idusához méltó, nagyon értékes kezdeményezésnek tartja a Magyar Világtalálkozót és annak támogatására hívta fel az illetékesek figyelmét. Czeglédi József az 56-os Történelmi Alapítvány kurátoraként és a forradalom fegyveres résztvevőjeként utalt arra, hogy jó lenne, ha a fesztivál hangulatúnak szánt találkozó résztvevői érdeklődésüknek megfelelően több hiteles információt kapnának az 56-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, helyszíneiről, emlékhelyeiről is. Ezt is segítené a  Mutasd meg fiadnak  56-os turisztikai program, amely elsősorban az 56-os emigráció fiainak, unokáinak szeretne programot ajánlani a forradalom 55. évfordulójának esztendejében, 2011.-ben a Világtalálkozóra érkezőknek.
Az Ausztriából érkezett Radda István az 56-os Lovagrend osztrák-német nagypriorja a nyugaton élő magyarok megfelelő részvételét tartaná fontosnak a Világtalálkozón. Sinkovics Gyula az 56-os Lovagrend nagymestere és a Vajdaságból érkezett Körmöci Károly KEP alelnök a Kárpát-medencei magyarok intenzív tájékoztatását sürgette a Világtalálkozóról. Radványi Katalin idegenforgalmi vállalkozó szerint a turizmusnak jelentős gazdasági hasznot is hozhat egy ilyen Világtalálkozó, ha az illetékesek ezt időben felismerik és pl. vonzó elő- és utóprogramokat ajánlanak a résztvevőknek. Kard Aladár az Amerikai - Magyar Kereskedelmi Kamara vezetőségi tagja és Dr. Schuster Winfried András természetgyógyász nagyon jó kezdeményezésnek tartják a Világtalálkozót és fontosnak, hogy olyan pártoktól független szervezetek, mint a KEP az illetékes állami és szakmai szervezetekkel együtt ezt segítsék. Szunai Miklós a Széchenyi Tudományos Társaság ügyvezető elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsa ügyvezető igazgatója és a KEP alelnöke a kulturális- és történelmi hagyományok hiteles ápolását tartja különösen fontosnak.
Zárszavában hg. Esterházy Antal KEP elnök a rendezvényen jelenlévőkön keresztül felkérte az illetékeseket az I. Magyar Világtalálkozó támogatására, amely hozzájárul a magyarok összefogásának erősödéséhez szerte a világban.
További információ: www.vilagtalalkozo.hu , www.kepcp.hu  .

                KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.