OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2011. március 13., vasárnap 21:19

Reális Zöldek Közleménye
    Budapest, 2011. március 13., vasárnap (OS) -

    
    Zengőn van a radar helye!

A reális zöldek kérik a kormányt kötelezze a Honvédelmi Minisztériumot, hogy a radart a Zengőre telepítse, ahová azt eredetileg az első Orbán kormány telepíteni szándékozott.
Repülésbiztonsági szempontból ma Magyarország déli része a kritikus, a terület megfigyelésére a Zengő a legjobb telepítési hely.
Ezt a kiváló telepítési helyet a Medinára tervezett a háromdimenziós radar sem tudja felülmúlni.
A Medinára tervezett radar rendszer működtetése évi másfél milliárd forint többlet költséggel terheli meg a büdzsét, ami a mai szűkös anyagi viszonyaink mellett nem megengedhető.
A kormány a mögötte álló több mint kétharmados politikai támogatottságával képes ellenállni a Sólyom László volt köztársasági elnök által is támogatott zöld dresszbe bújt mozgalmások ostoba, hazug állításának, miszerint a radar Zengőn való elhelyezése veszély forrás lenne a környezetére.
A bánáti bazsarózsa, radartelepítés okozta állítólagos veszélyeztetés kitaláció, szemen szedett hazugság. Ezt maga Sólyom László ismerte el, amikor a radar Tubesre való telepítését elfogadhatónak tartotta.
A bánáti bazsarózsa nem őshonos a Mecsekben, ez a tény azonban nem teszi indokolatlanná e ritka és szép növény hatósági védelmét. A bánáti bazsarózsát a reális zöldek szerint is védeni kell a valóságos, de nem a katonai területen elhelyezett lokátor okozta kitalált fiktív veszélyekkel szemben!




               Juhos László
    Reális Zöldek Klub elnök

        Kiadó: Reális Zöldek Klub

-----------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.