OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2011. március 23., szerda 17:41

Jogszerűen dönt a Médiatanács
    Budapest, 2011. március 23., szerda (OS) - A Médiatanács Szóvivői Irodája visszautasítja az LMP szerdai közleményében foglalt valamennyi állítást, amely szerint a Médiatanács egyik februári ülésén hozott határozatával törvényt sértett. A Tanács minden esetben a jogszabályok szerint jár el és az elé kerülő ügyben testületként dönt.

    Az LMP szerdai közleménye szerint törvénysértő a Médiatanács februári határozata, amelyben két nagy lapkiadó ügyére vonatkozóan egyes eljárási kérdésekre vonatkozó döntést hozott. A Médiatanács Szóvivői Irodája visszautasítja az LMP közleményében foglalt állításokat, mert az ott megfogalmazottakkal szemben a Médiatanács határozata nem írta felül a médiatörvényt, nem keletkeztetett újabb jogosítványokat vagy döntési jogköröket a médiatanács elnöke számára, ennek értelmében a Médiatanács elnöke nem dönt és nem dönthet az Axel Springer és a Ringier AG összefonódási ügyében a Médiatanács helyett.
    A Médiatanács minden ügyben testületként dönt. A kifogásolt határozat szó szerint tartalmazza, hogy az eljárás gyorsítása érdekében tett intézkedés  nem érinti a Médiatanács adott üggyel kapcsolatos hatósági hatáskörét”.
    A Médiatanács elé kerülő ügyek gyors és professzionális kezelése érdekében lehetőség van arra, hogy egyedi ügyekben egyes eljárási kérdésről egy felhatalmazott tag döntsön. A tévesen kifogásolt határozatban is pusztán ennyi szerepel és ez a jogosítvány is csak az eljárás lefolytatását könnyíti meg, illetve gyorsítja fel.
    A Médiatörvény jelen eljárásra nagyon rövid határidőket határoz meg (Mttv. 171. paragrafus (5) bekezdése alapján az eljárási határidő 20 nap), ezért a törvény rendelkezéseinek megtartása érdekében szükség volt a Médiatanács eljárásának felgyorsítására és az ügyrend módosítására.

    Budapest, 2011. március 23.

    Médiatanács Szóvivői Iroda
                
------------------------------------------------------------------
    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.