OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2011. április 13., szerda 21:55

LMP: Törvényellenes testületi ülés Esztergomban
    Budapest, 2011. április 13., szerda (OS) - Az esztergomi Fidesz-frakció kedden a polgármester és a többi frakció képviselőinek tudta nélkül, törvényellenesen tartott testületi ülést, ahol több oktatási és kulturális intézmény bezárásáról, összevonásáról is döntöttek. Az LMP a megyei Kormányhivatalhoz fordult.

    Megdöbbenve értesültem arról, hogy 2011. április 12-én, kedden az esztergomi Fidesz-frakció és a Vállalkozók Pártja képviselője a polgármester nélkül törvényellenesen hívott össze és tartott rendkívüli testületi ülést. Az LMP, az MSZP és a Jobbik helyi képviselőit nem értesítették az eseményről.

Az LMP önkormányzati képviselőjeként sérelmezem, hogy a helyi Fidesz figyelmen kívül hagyja az Önkormányzati törvényben és a hivatal Szervezeti és Működési  Szabályzatában foglalt jogszabályokat. Kijelentem, hogy a Fidesz-frakció által levezett ülés nem más, mint munkaértekezlet. A megszavazott úgynevezett reorganizációs tervet - amely több oktatási és kulturális intézmény bezárását, összevonását is magában foglalja -, illetve az itt született egyéb rendeleteket, határozatokat semmisnek tekintem. Az ügyben a mai napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalhoz fordultam törvényességi állásfoglalásért.

Batyikné Csőke Ágnes
önkormányzati képviselő, LMP

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.