OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 14. kedd
Ismertető


2011. május 8., vasárnap 08:18

ORFK - Vasárnapi közlekedési információk
    Budapest, 2011. május 8., vasárnap (OS) - A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 137 közúti közlekedési baleset során intézkedett. 2 balesetben 2 személy vesztette életét, 21 súlyos, 24 pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 90 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

    A mai napon eleinte erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható kisebb eső, zápor. Napközben csökken a felhőzet, de főleg délen, délnyugaton még délután is előfordulhat csapadék. Az északkeleti szél megerősödik. Délután 14 és 19 fok között alakulhat a hőmérséklet.
    A hideg éjszakai és hajnali órákban a már nyári gumikkal közlekedők csúszásveszélye megnő! Minden esetben a napi első elindulásnál ellenőrizni kell: a féket, a kormányt, a gumikat, a világítást és a hatósági jelzések meglétét (láthatóságát) is!
    Várhatóan megélénkül a forgalom a kirándulóhelyek közelében, ahol nagyobb gyalogos és kerékpáros forgalomra kell számítani. Nagyobb figyelemmel közlekedjenek!
    Mindig az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessenek!
    M0 autópálya régi szakaszán (várhatóan 2011. 12. 31-ig) épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból!
    Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek!
    M19 autópálya a jobb és bal pályatesten a 0+100. m * 1+ 750. m szelvényekben hídfelújítás miatt 60-as sebességkorlátozás és 1 hónapig megmaradó korlátozás, lámpás, váltakozó irányú forgalommal kell számolni.
    M6 autópálya 76-110. km szelvények között - pénteken és szombaton - a dunaföldvári és a paksi pihenőhelyek aszfaltozás miatt zárva lesznek. A pálya forgalmát a munkálatok nem érintik.
    Figyeljék a táblák jelzéseit!
    Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani. Fokozott óvatossággal vezessenek!
    Határátkelőhelyeinket tekintve elsősorban Hajdú-Bihar megye Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban, belépő irányban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap az esti óráktól hétfőn a hajnali órákig, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.
    Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a hétvégén Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható 120-180 perces forgalomtorlódás a személy- és a teherforgalomban, belépő és kilépő irányban. A kilépő teherforgalomban 4-5 órás várakozással számolunk.
    Beregsurány közúti határátkelőhelyen a hétvége napjain szintén várható várakozás kialakulása a délutáni órákban a belépő irányban, 60-120 perces időtartamban.
    Barabás közúti határátkelőhelyen is várakozással számolunk a hétvége napjain a belépő irányban, amelynek mértéke 60-120 perc lehet.
    A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.
    Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.
    A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.
    Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a oldalon.
    Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik az Útinform telefonos utastájékoztatója igénybevételével,  a 336-24-00 számon, Interneten a www.kozut.hu honlapon. (itt részletes térkép is található az esetleges terelésekről).
    Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. telefonszáma: 06-40/40-50-60 (ez olvasható az autópályákon kihelyezett portáltáblákon is).
    Mindenkinek jó utat, balesetmentes közlekedést kívánunk, és ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

    ORFK Szóvivői Iroda


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.