OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2011. július 22., péntek 16:53

Ismeretlen felvásárló hiúsította meg a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány jótékonysági akcióját
    Budapest, 2011. július 22., péntek (OS) - A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány idei évi programjának keretén belül, 2011. július 23-án és július 29-én a mezőkovácsházai kistérségben 100 db előhasú kecskét osztott volna ki azoknak a családoknak, akik a program kertén belül ezt a haszonállat opciót választották.

    A mezőkovácsházai kistérségben egy kecsketartónál kötöttük le ezeket az állatokat 100.000 Ft foglaló ellenében, az állatokért 13.000 Ft-ot fizetett volna az alapítvány. Július 22-én reggel az akciót helyben szervező gazda azzal hívott fel bennünket, hogy előző nap a 100 kecskét biztosító termelőnél megjelent egy nem azonosítható személy, aki mind a 100 kecskét 2000 Ft-os felárral helyben kifizette és az e célból ott várakozó kamionnal el is szállította. Ennek következtében a mezőkovácsházai kistérségben július 23-án és július 29-én leszállítandó 100 vemhes kecskét nem tudjuk a családok számára biztosítani.
    Így: Pusztaottlakán 4; Medgyesegyházán 17; Nagybánhegyesen 1; Kaszaperen 7; Mezőkovácsházán 13; Végegyházán 7; Mezőhegyesen 1; Kisdombegyházán 1, Medgyesbodzáson 2; Magyarbánhegyesen 9; Kunágotán 9; Almáskamarásom 2; Nagykamaráson 5; Dombiratoson 6; Kevermesen 16 hátrányos helyzetű többgyerekes családot fosztott meg az ismeretlen felvásárló attól a lehetőségtől, hogy a családok több száz gyermeke július 23-tól már egészséges kecsketejhez jusson.
    Mivel a felvásárlóról semmiféle információt nem sikerült beszerezni (készpénzben fizetett, nem mutatkozott be, blokkolt telefonszámmal érintkezett az érintett gazdával) arra kérjük az alapítvány munkáját már két éve aktívan támogató médiát segítsen kideríteni kik és milyen szándékkal fosztották meg ezeket a hátrányos helyzetű családokat attól a lehetőségtől, ahogy az áprilisban kiosztott vetőmag mellett az általuk választott állatokkal egy fenntartható támogatáshoz juthassanak.
    Az alapítvány amennyiben lehetséges természetesen pótolja a hiányzó 100 vemhes kecskét, ebben is számítunk a média segítségére. Amennyiben kecskét nem tudunk biztosítani, a családok számára, természetesen választhatnak a másik négy lehetőség közül: 30 napos csibe +20 napos kacsa; 6 db nyúl; 1 db választási malac.

    Hegedűs Zsuzsa,
    a kuratórium elnöke

    Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány
    1055 Budapest, Balassi Bálint u. 9-11.
    Telefonszám: 1-354-1605, 30-661-1840.

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.