2024. április 27. szombat

2011. augusztus 1., hétfő 23:43

20. születésnapját ünnepeli a Szcientológia Egyház
    Budapest, 2011. augusztus 1., hétfő (OS) - 2011. augusztus 7-én nyílt nappal ünnepli a Magyarországi Szcientológia Egyház hivatalos alapításának 20. évfordulóját. Ezzel az utolsó feltétele is teljesült, hogy a Szcientológia Egyház az új egyháztörvény alapján regisztrációját kérje.

A Szcientológia Magyarországon több mint 20 éve van jelen, mivel már 1989-ben bejegyezték az első olyan szervezetet, amelyik Szcientológiával foglalkozott. Egyházként azonban csak az 1990. évi IV. törvény megszületése után, 1991. július 17-étől működik. Az azóta eltelt 20 év alatt a Magyarországi Szcientológia Egyház több mint 20 magyar városban elérhető hívei és az érdeklődők számára.  Az évforduló kapcsán Weith Katalin az Egyház elnöke elmondta: Számunkra több szempontból jelentős ez az évforduló. Ugyanebben az évben ünnepeljünk vallásunk alapítójának, L. Ron Hubbardnak 100. születésnapját. És jelentős abból a szempontból is, hogy ezzel teljesült az utolsó, tőlünk független feltétel ahhoz, hogy az új egyháztörvény értelmében regisztrációnkat kérjük. Bár egyetértünk az új törvény azon bírálóival, akik szerint ez komoly visszalépés vallásszabadság területén, és alapvető emberi jogokat sérthet, természetesen kérni fogjuk regisztrációnkat, mivel eddig is jogkövetőek voltunk, és ezután is azok maradunk.   A Szcientológia Egyházat 1954-ben alapították, amely mára 165 országban, 8000 közösségben, több millió hívővel rendelkezik. Célja egyértelmű és világos, ahogy azt L. Ron Hubbard a Szcientológia tanainak kidolgozója megfogalmazta:  Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest