OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2011. augusztus 5., péntek 11:10

Meghívó a Szcientológia Egyház nyílt napjára
    Budapest, 2011. augusztus 5., péntek (OS) - Egyházunk az elmúlt hetekben ünnepelte 20. születésnapját. Hivatalosan 1991. július 17-én történt meg a bírósági bejegyzés, de a Szcientológia már 1989 óta jelen van Magyarországon.

    Mint minden új egyháznak, nekünk is sok teendőnk volt az elmúlt húsz esztendőben. Ez nem is csoda, hisz egy alapvetően keresztény alapokkal rendelkező országban léptünk színre közvetlenül a rendszerváltást követően. Soha nem volt, és ma sem célunk, más közösségek hitének bírálata. Hisszük, és valljuk a teljes vallásszabadságot, és azt, hogy egy valódi összefogás szükséges a különböző felekezetek között, mivel az emberek jó része távolodik el egyre jobban szellemi és lelki mivoltától, és egyre nehezebbé válik a békés egymás mellett élés. Az emberiség túlélése pedig azon múlik, hogy képesek leszünk-e egy jobb világot építeni.   Egyházunk célja ezért egyértelmű, tiszta és világos:  Egy elmebaj, bűnözők és háború nélküli civilizáció, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.  – ahogy alapítónk, az ebben az évben 100 éve született L. Ron Hubbard megfogalmazta.   Kapuink azért vannak nyitva mindenki előtt, nemre, korra, felekezetre való tekintet nélkül, mert úgy gondoljuk, ez a cél minden keresztény és nem keresztény ember számára vállalható. Ha a cél közös, nincs szükség arra, hogy a másik vallása ellen bárki is fellépjen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az általunk szervezett hazai és nemzetközi társadalomjobbító tevékenységeink, amelyekben a segítők több mint 60%-a nem szcientológus. Szép számmal van közöttük – a teljesség igénye nélkül – keresztény, muszlim, zsidó, hindu, akik valóban együtt dolgozva segítenek a világ állapotának javításában.   Most, a húszéves ittlétünknek köszönhetően az új törvény kritériumait is teljesítettük. Ezzel elhárult az akadály az újraregisztrálásunk elől is. Méltó megünneplése ennek az a rendezvénysorozat, amelynek részeként most, – mint annyiszor már az eltelt időszakban – kitárul Egyházunk kapuja mindenki előtt, és bárki szemügyre veheti életünket, értékeinket.   Tisztelettel várunk mindenkit egy kötetlen látogatásra, hogy személyes tapasztalatok alapján mondhassanak véleményt a Magyarországi Szcientológia Egyházról.  További információ: www.szcientologia-budapest.org
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.