OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2011. augusztus 31., szerda 16:40

A kormány megtárgyalta a költségvetési előterjesztést
    Budapest, 2011. augusztus 31., szerda (OS) -

    A kormány az első olvasatban megtárgyalta és elfogadta a Magyar Köztársaság 2012. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatról és a kapcsolódó kérdésekről szóló előterjesztést.
Az elmúlt időszak nemzetközi gazdasági fejleményei azt bizonyítják, hogy az Európai Unió még éveken keresztül egy elhúzódó pénzügyi-gazdasági válsággal küzdő övezet lesz. Magyarországnak ebben a nemzetközi gazdasági környezetben kell sikeresnek lennie.
Az elhúzódó válságot alapvetően az okozza, hogy az országok jelentős része nem tudja megállítani államadósságának növekedését.
Magyarország ezzel szemben az idei évben elkezdte csökkenteni államadósságát és a közeljövőben is tesz lépéseket az államadósság további csökkentése érdekében. Az euróválság magyarországi hatásainak kivédése érdekében tartjuk a költségvetés tervezett, 2,5 %-os hiányát, gazdaságpolitikai döntéseinkkel az európai uniós átlag fölé emeljük gazdasági növekedésünket és végrehajtjuk az Otthonvédelmi Akciótervet az elmúlt években szabadjára engedett, féktelen hitelezési gyakorlat miatt nehéz helyzetbe került devizahiteles családok helyzetének rendezése érdekében.
A költségvetési tervezési munkák során ezeket a sarokpontokat teljesítjük az adósság legyőzése érdekében. Ha ugyanis mi nem győzzük le az adósságot, az adósság győz le minket.
Szijjártó Péter,
a miniszterelnök szóvivője

    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.