OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2011. szeptember 8., csütörtök 14:06

Művészeti oktatás a Kossuth Klubban
    Budapest, 2011. szeptember 8., csütörtök (OS) - Művészeti képzések indulnak október első hetében Budapesten, a Kossuth Klubban. Az 5K Központtal együttműködve új oktatási modell meghonosítása a cél a jelenkori magyar oktatási kultúrában, alternatívát kínáljva a szabadidő hasznos eltöltésére, ami egyúttal közelebb hozza a kortárs kultúrát a közönséghez. Az alapvetően a modern nyugati pedagógiai mintára létrejött kurzusok filozófiája, hogy a kreativitás örömforrás lehet, és a kultúra boldogság.

    Az oktatási központ alapítói, Menyhért Anna, Lóránd Zsófia és Balogh Endre hisznek benne, hogy felnőttek, kicsi gyerekek és diákok maguk is eljuthatnak a számukra leginkább megfelelő kreatív kifejezésmódokig – ám könnyebben elsajátíthatják őket, ha hozzáértő tanárok segítik őket ebben a folyamatban, és mások példáit is megismerhetik.   Az alapítók, akik több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kreatív írás, a kommunikáció és a művészettudományok terén, olyan tapasztalt, neves és közismert tanárokat és előadókat kértek föl, mint Berg Judit, Csaplár Vilmos, Háy János, Marék Veronika, Nádas Péter, Karafiáth Orsolya, Szilágyi István, Takács Zsuzsa vagy Tóth Krisztina.  A kurzusajánlatban között szerepel kétéves akkreditált íróiskola felnőtteknek, valamint egy, illetve két féléves órák: kreatív újságírás, médiaiskola gyerekeknek, kreatív meseórák kicsiknek, szerelmi költészet kurzus nemtől, kortól függetlenül, az opera titkait firtató, kortárs képzőművészeti és angol nyelvű kreatív írás kurzus, internetes videókészítés. A képzések a szabadegyetemi oktatás terén komoly hagyományokkal bíró Kossuth Klubban zajlanak.  További információk a kurzusokról, az iskola oktatóiról, és a jelentkezés feltételeiről: http://www.5kkozpont.hu   Budapest, 2011.09.08.   Az 5K Központ tanárai  Balogh Endre, Bánki Éva, Bednanics Gábor, Bényei Tamás, Berg Judit, Bóka Gábor, Dr. Budai Katalin, Csaplár Vilmos, Csobánka Zsuzsa, Deák Dániel, Gócza Anita, Grecsó Krisztián, Háy János, Józan Ildikó, Karafiáth Orsolya, Kiss Noémi, Lóránd Zsófia, M. Nagy Miklós, Marék Veronika, Menyhért Anna, Molnár Gábor Tamás, Nádas Péter, Pál Dániel Levente, Péczely Dóra, Rácz Zsuzsa, Reményi József Tamás, Sándor Csilla, Süvecz Emese, Szilágyi István, Dr. Szinger András, Takács Zsuzsa, Tóth Krisztina, Urfi Péter, Vaderna Gábor
    Kiadó: TIT Kossuth Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.