OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2011. szeptember 12., hétfő 16:07

A KDNP válasza a szakszervezetek kifogásaira
    Budapest, 2011. szeptember 12., hétfő (OS) -

    A mai napon a parlament előtt tüntető szakszervezetek petíciójában több téves állítás is szerepel, melyek tisztázását szükségesnek tartjuk. A Munka Törvénykönyvének módosítása nem csökkenti az emberek fizetését, hiszen az a munkaadó és a munkavállaló megegyezésén alapul, törvénnyel nem csökkenthető. Viszont a szabályok egyszerűsítésével, a bürokrácia visszaszorításával megteremti egy esetleges béremelés forrását. A tervezet nem növeli az emberek munkaidejét, kivéve ott, ahol az korábban nem érte el a heti 40 órát. A tervezet nem hagyja védelem nélkül a munkavállalókat, hiszen a szakszervezetek továbbra is jelen lesznek a munkahelyeken, továbbá az üzemi tanácsok kibővített jogosítványokkal védik a munkavállalókat. Kollektív szerződések továbbra is lesznek, így az ezzel járó védelem is megilleti majd a munkavállalót.  Ugyanakkor figyelemre méltó tény, hogy Borsik János, a tüntetés egyik főszervezőjének korábbi munkahelyén, a MÁV-nál, 38 órás munkahét van, a munkaközi szünet beleszámít a munkaidőbe, ami az állami szektoron kívül sehol nem tapasztalható, a szakszervezeti juttatások vonatkozásában a munkaidő megváltás kétszerese a törvényi előírásnak. Mindezt válság idején közpénzből finanszírozzuk! Rendet kell végre tenni a munkaügyekben, hogy valóban sok új munkahely születhessen, az új Munka Törvénykönyve ezt szolgálja!
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.