OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2011. október 3., hétfő 15:23

Újabb vádemelés Kiskunhalason
    Budapest, 2011. október 3., hétfő (OS) - A kiskunhalasi ügyészségtől származó információk szerint az intézet volt igazgatója ellen (akinek irányítása alatt az intézettel kapcsolatos botrányok kipattantak) az ügyészég az ellene folytatott nyomozás végeztével vádemelési javaslattal fordult a bírósághoz, amely tényleges vádemelést eredményezett.

    Mint ismeretes, a Bács-Kiskun Megyei Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonával kapcsolatban 2010 elején robbant ki országos médiabotrány, amikor az intézet két ápolónője arról számolt be, hogy egyes ápolók az otthonban bántalmazzák, megalázzák, szexuális játékokra kényszerítik a lakókat. Az ügyben tavaly három ápoló ellen vádat emeltek, büntetőügyük következő tárgyalására most csütörtökön kerül sor.  További információk a kiskunhalasi városi bíróságtól szerezhetőek be.
    Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.