2024. május 5. vasárnap

2011. október 20., csütörtök 10:47

Támogatás kérés egy Makovecz épületterv megvalósításához
    Budapest, 2011. október 20., csütörtök (OS) - Az Emese Kis Csillaga Közhasznú Kulturális Alapítvány felhívással fordul a cégekhez, intézményekhez, civil szervezetekhez és minden jószándékú emberhez, hogy adományaikkal járuljanak hozzá a Mesék Háza megépítéséhez.

Makovecz Imre elkészített, és örökül hagyott ránk egy olyan épülettervet, amelynek megvalósítása minden állampolgár számára jelentőséggel bír. Ez a terv bárki számára elérhető a   www.nepmesemuzeum.com oldalon.    A Mesék Háza  azonban nem egyszerűen csak népmese múzeum lesz. Sokkal többre hivatott: A magyarországi organikus építészet kimagasló alakja számára olyan emlékhely lehet, amelyben mindaz a szellemiség, amelyet Makovecz Imre egész életében képviselt, nem csak magában az épületben van jelen, hanem abban a tevékenységben is, amelynek helyt ad.     A megalkotásra kerülő egész intézménnyel, illetve az intézményben folyó munkával a hagyományok, a természetes környezet megismerése és tisztelete, a kulturális értékek megőrzése, és legfőképpen mindezeknek a jövő generáció számára történő átadása a célunk.   Amikor Makovecz Imre átadta az épület tervét, ezt mondta:  Ennek a háznak már régen meg kellett volna valósulnia .
    Kiadó: Emese Kis Csillaga Kultúrális Alapítvány