OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2011. október 20., csütörtök 10:47

Támogatás kérés egy Makovecz épületterv megvalósításához
    Budapest, 2011. október 20., csütörtök (OS) - Az Emese Kis Csillaga Közhasznú Kulturális Alapítvány felhívással fordul a cégekhez, intézményekhez, civil szervezetekhez és minden jószándékú emberhez, hogy adományaikkal járuljanak hozzá a Mesék Háza megépítéséhez.

    Makovecz Imre elkészített, és örökül hagyott ránk egy olyan épülettervet, amelynek megvalósítása minden állampolgár számára jelentőséggel bír. Ez a terv bárki számára elérhető a   www.nepmesemuzeum.com oldalon.    A Mesék Háza  azonban nem egyszerűen csak népmese múzeum lesz. Sokkal többre hivatott: A magyarországi organikus építészet kimagasló alakja számára olyan emlékhely lehet, amelyben mindaz a szellemiség, amelyet Makovecz Imre egész életében képviselt, nem csak magában az épületben van jelen, hanem abban a tevékenységben is, amelynek helyt ad.     A megalkotásra kerülő egész intézménnyel, illetve az intézményben folyó munkával a hagyományok, a természetes környezet megismerése és tisztelete, a kulturális értékek megőrzése, és legfőképpen mindezeknek a jövő generáció számára történő átadása a célunk.   Amikor Makovecz Imre átadta az épület tervét, ezt mondta:  Ennek a háznak már régen meg kellett volna valósulnia .
    Kiadó: Emese Kis Csillaga Kultúrális Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.