OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2011. december 14., szerda 15:48

Tizenegy vállalat tizennégy projekttel nyert a megújult CSR Best Practice 2010 pályázaton
    Budapest, 2011. december 14., szerda (OS) - Idén megújult formában írta ki a Magyar PR Szövetség a CSR Best Practice pályázatot. A zsűri hosszas mérlegelés után egy vállalatnak adományozott VFV (Valóban Felelős Vállalat) címet és nyolc vállalati projektet ismert el, illetve öt vállalkozás kapta meg a  CSR Best Practice  címet.

    2011-ben új formában, megváltozott kategóriákkal írta ki az ötödik éve sikeres CSR Best Practice pályázatot a Magyar PR Szövetség. Ettől az évtől külön díjazza a követendő CSR gyakorlatokat, a legjobb CSR projekteket és Valóban Felelős Vállalat díjat ad a példaértékű, stratégiai szinten felelős működést megvalósító cégeknek.    Valóban Felelős Vállalat  címe pályázhattak azok a cégek, amelyeknél a felelősségvállalás, a fenntarthatóság és az üzleti etika menedzsment szemlélet, rendelkeznek CSR stratégiával, amely minden szinten áthatja napi működésüket, beleértve az általuk gyártott/forgalmazott terméket és nyújtott szolgáltatást. A CSR programokat a stratégia mentén valósítják meg az érdekgazda csoportok bevonásával, folyamatos ellenőrzéssel és visszacsatolással.   Példaértékű CSR gyakorlat 2010  címre – ez felel meg a korábbi CSR Best Practice címnek – olyan integrált felelős programokkal lehet nevezni, melyek 2010-ben CSR stratégia mentén valósultak meg az érdekgazda csoportok bevonásával, folyamatos ellenőrzéssel és visszacsa-tolással.   Mintaértékű CSR Projekt 2010  címre olyan projektekkel lehetett – idén első ízben - nevez-ni, melyek 2010. évben valósultak meg és széleskörű CSR szempontrendszernek feleltek meg, közöttük értelmezve valamely társadalmi probléma megoldásában vállalt szerepet is.   További újítás, hogy a vállalatoktól a pályázatokat PowerPoint formában is bekéri az MPRSZ, a szokásos maximum 40.000 karakteres Word anyag mellett.  A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálta el, amelynek tagjai:   Czakó Borbála - a Magyar Köztársaság volt londoni nagykövete, a HBLF elnöke Demcsák Mária - a Piac&Profit magazin főszerkesztője  Dr. Szeles Péter – az MPRSZ elnöke Dr. Tóth Gergely- a KÖVET főtitkára Igaz Zoltán – a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért volt alelnöke  Döntésük alapján a következő vállalatok nyerték el a jogot, hogy legjobb gyakorlatként szere-peljenek a kiadványban:   ARKON Zrt           Projekt Budapest Airport Zrt     Projekt Budapest Bank Nyrt  Projekt Budapest Bank Nyrt  Projekt Budapest Bank Nyrt      Best Practice Coca-Cola HBC Magyaror-szág Kft    Projekt Coop Hungary Zrt     Projekt Dreher Sörgyárak Zrt    Projekt Grundfos Magyarország Gyártó Kft  Valóban Felelős Vállalat  Jabil Circuit Magyarország Kft    Projekt Jabil Circuit Magyarország Kft  Best Practice KPMG Hungária Kft     Best Practice SAP Hungary Kft     Best Practice Tchibo Budapest Kft.  Best Practice   Az idei pályázattal kapcsolatban Dr. Szeles Péter, az MPRSZ elnöke elmondta: Kiváló gya-korlatokról számolhatunk be ebben az évben is, a zsűrinek ezért viszonylag könnyű dolga volt. Az idén először meghirdetett új kategóriánk, a
    Kiadó: Magyar Public Relations Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott   közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.