OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2011. december 23., péntek 08:50

Egy korszak vége, egy korszak eleje - az LMP üzenete december 23-án (2. rész)
    Budapest, 2011. december 23., péntek (OS) -

    
2011. december 23. az Orbán-rendszer megszületésének napja. Ezen a napon nem tehetünk mást, mint hogy új ellenállást hirdetünk az új rendszerrel szemben. Ennek az ellenállásnak konfrontatívnak, de erőszakmentesnek kell lennie.

Az új ellenállás legerősebb fegyvere az igazság. Ez a rendszer meg fog bukni, el fog tűnni, amint a társadalom egésze megtudja róla az igazságot, s ha az ellenzék hangot ad ennek az igazságnak.

El kell mondani az igazságot azoknak, akiknek nincs pénzük, hogy rendesen kifűtsék a lakásukat, akik az állásuk miatt aggódnak, akik jövőre többet dolgoznak kevesebbért, akik elveszítik a nyugdíjukat, akiknek a kisvállalkozása jövőre tönkre fog menni, akiknek a gyerekét nem veszik majd fel az, új, elitista felsőoktatási rendszerbe. De nem elég az igazságot elmondani. Hangot is kell adni azoknak, akiket az új pártállam lenéz, és akiktől megvonja az esélyt, hogy az elnyomó hatalmat elkergessék.

Mi, az LMP, csak egy szereplője lehetünk az igazság kimondására szerveződő ellenállásnak. Reméljük, hogy december 23-án együtt emelhetjük fel a szavunkat a parlamenten belüli és kívüli ellenzék minden tömörülésének tagjaival, akiknek fontos demokráciánk megvédése.

Az Orbán-rendszer nem lesz tartós. Amikor az igazságot már elég sokan tudják, meg fogja rendíteni a 2012-es népszavazás, amely visszaadja a munkavállalók elvett jogait és romba fogja dönteni a 2014-es országgyűlési választás. Készüljünk arra, hogy nemsokára együtt fogjuk újjáépíteni a köztársaságot.

Budapest, 2011. december 23.

LMP frakció

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.