OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. január 18., szerda 12:11

Elismerés Magyarországnak: Surján Lászlót az Európai Parlament alelnökévé választották
    Budapest, 2012. január 18., szerda (OS) - Az Európai Parlament strasbourgi  plenáris ülésén szavazott az intézmény új elnökéről és alelnökeiről. A képviselők megválasztották Surján László kereszténydemokrata politikust az Európai Parlament egyik alelnökének, ami Magyarország számára is elismerés.

    Az Európai Parlament ötéves törvényhozási ciklusának felénél az egyes frakciók és a parlament újraválasztják e szervek vezetőit, tisztségviselőit. Az EP néppárti frakciója ennek keretében még decemberi tisztújító ülésén döntött alelnökjelöltjeiről, közte Surján László kereszténydemokrata képviselő jelöléséről.  

Megtisztelő számomra, hogy az Európai Parlament alelnökévé választott. Tudom, hogy ez a szavazás nem csak nekem, hanem Magyarországnak is szólt. Tapasztalom, hogy az európaiak egyre kevésbé bíznak az Európai Unióban. Ennek elsődleges oka, hogy az Unió sok mindenben eltért attól az úttól, amelyet az alapítók kijelöltek. A magyar polgárok is egyre kritikusabbak az Unióból jövő hírekkel szemben. A kritika jogos. Alelnökként az alapítók szellemében fogok dolgozni, s ezzel reményeim szerint hozzájárulok az Unió tekintélyének növekedéséhez  - jelentette ki Surján László néppárti képviselő megválasztását követően.  

A szerda reggeli döntés értelmében az Európai Néppárt és a néppárti parlamenti frakció után az Európai Parlamentnek is van magyar alelnöke.

Háttér: Mint ismeretes, az Európai Parlament első magyar alelnökeként megválasztott Schmitt Pált tavaly Tőkés László váltotta ebben a pozícióban, aki azonban a közelmúltban - erdélyi elfoglaltságaira tekintettel - bejelentette, hogy nem kívánja újra jelöltetni magát a tisztségre. Surján László 2004 óta európai parlamenti képviselő, 2007 óta a Költségvetési Bizottság néppárti koordinátora.


    Kiadó: Magyar Néppárti Képviselőcsoport, Európai Parlament

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.