2024. május 2. csütörtök

2012. január 22., vasárnap 13:46

Egy nemzet üzent
    Budapest, 2012. január 22., vasárnap (OS) - Az a többszázezer magyar ember, aki 2012. január 21-én részt vett a békemenetben, üzent a világnak, üzent EU-nak, üzent az IMF-nek, és üzent mindazon politikusoknak, akik nem szívelik a magyar népet és annak akaratát. Üzenetünk egyértelmű. Nem vagyunk, és nem akarunk Európa másodosztályú állama lenni! Nem fogadjuk el a kettősmércét!

Az EU, az IMF, az USA  demokrácia  felfogása és diktátuma elfogadhatatlan a magyar nép számára. A szabadságunk maradékát már nem adjuk!

Ezen a békemeneten képviseltette magát az egész nemzet, Erdélytől a fel és délvidéken át. A baráti népek képviseletében itt voltak a litvánok a lengyelek. Érezni és tapasztalni lehetett, hogy ezzel a népi demonstrációval nagyon sok országban szimpatizálnak az egyszerű emberek.

Magyarország nincs egyedül a népek tengerében, csak a politika, a pénzhatalom kénköves üstjében próbálják lenyomni. Olyan ország vezetőjével próbálják összehasonlítani miniszterelnökünket, akitől nem elhatárolódni kéne, hanem együttműködni.

Ez a békemenet üzent a kormánynak, Orbán Viktornak, üzent a politikai  elitnek , és a balliberális ellenzéknek is.
A kormánynak azt üzeni, hogy a kulturális és gazdasági szabadságharcban élvezi a társadalom többségének a támogatását, kivé talán az egykulcsos jövedelemadót.
Orbán Viktor meg biztos lehet abban, hogy addig, amíg ezen az úton jár, és a magyar nép érdekében küzd, vitatkozik és nem térden állva tárgyal, addig bírja a többség bizalmát.
A politikai  elit  most élőben megtapasztalhatta a nép szabadságvágyát és erejét.
A balliberális ellenzék meg felmérhette társadalmi támogatottságának nagyságát.

A magyar nép ébredezik! Nem parancsszóra, hanem a lelkiismerete és jól felfogott érdeke vitte az utcára, amit érdemes komolyan venni.

2012.01.22.

Takács András