OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. január 24., kedd 01:36

Multi identitászavar jobbról I.
    Budapest, 2012. január 24., kedd (OS) - Az MKSz , terjedelmi okok miatt két részben ,fejti ki véleményét a kormányzati és egyházi körökben tapasztalható anomáliákról.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes még hatalomra kerülése előtt elintézte, hogy a SMOM Lovagrend (máltai katonai lovagrend, melynek tagja volt korábban Benito Mussolini is, melynek ő is tagja), egyházi jogosítványokra tegyen szert.   A 2010-es választások után a miniszterelnök-helyettes úr, által vezetett, mérhető társadalmi támogatottsággal nem rendelkező KDNP  négy országgyűlési képviselője beterjesztette az új egyházi sarkalatos törvényt.     Ezek a politikusok predesztinálva érezték magukat arra, hogy meghatározzák, Magyarországon melyik szervezet valóban egyház és melyik nem , anélkül, hogy egyházi, hitbéli, vallási kérdésekben komoly szakmai múlttal rendelkeztek volna. A javaslatban szereplő egyházak körét egy olyan képviselő módosító javaslatával harmadolták, aki szintén nem rendelkezett a témakörben megfelelő jártassággal.     Erdő Péter prímás viszont, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, segített építő javaslatával meghatározni a dohányáruk jövedéki adójával kapcsolatos törvényeket. Bölcs útmutatása a következőképpen hangzik:  Érezzük át, hogy az egészségünkért is felelősek vagyunk, mert nem csupán a miénk. A dohányzás, az ital, a káros szenvedélyek nem csak a testünket rombolják, hanem szenvedést okoznak a környezetünknek is.  Matolcsy György miniszter is az ő utasításai szerint vezeti az ország gazdaságpolitikáját, mely így szól:  Ne hagyjuk, hogy megrémítsenek pénzügyi adatok vagy statisztikák! Ne essünk kétségbe azon sem, hogy az ilyen válságok talán annak a jelei, hogy a mai életmódunk felemészti a Föld erőtartalékait. Isten távlatában értelme van a történelem minden pillanatának. Nem önzésből, de szeretetből kell megoldást keresni a földi gondjainkra.  Talán segít neki Matolcsy Kálmán templomigazgató,akit még a 1949-es alkotmányra felesküdött Lékai László Bíboros szentelt pappá,és Paskai László prímás nevezett ki. Reményeink szerint Szőcs Géza Államtitkár Úr áldásos tevékenységéért is imádkozik Szőcs László káplán,mint ahogy Cséfalvay Zoltán Államtitkár Úrért,imádkozott Cséfalvay Pál plébános.  A Püspöki Konferencia tagja, Székely János segédpüspök ekképpen csatlakozik főnöke útmutatásaihoz:  Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok.      A segédpüspök úr ezen szavaival buzdítja a kormányt, hogy folytassa a törvénykezését a megkezdett úton és ne engedjen a külföldi szervezetek nyomásának.  Igaz, hogy az egész világ megveti azt, amit a magyar kormány csinál, de ez az ára a krisztusi útnak. Főnökéhez képest a segédpüspök sokkal konkrétabb utasításokat is ad. Helyesli, hogy a parlament által elfogadott alaptörvény az Isten nevével kezdődik, bár a kereszténységre való utalás nem került bele az Európai Unió alkotmányába ,Vatikán nyomása ellenére sem.
    Kiadó: Magyarországi Kisegyházak Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.