OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. január 25., szerda 16:39

A Magyar Fesztivál Szövetség sajtóközleménye
    Budapest, 2012. január 25., szerda (OS) - A Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, Márta István közleményében a Nemzeti Kulturális Alap átszervezésének keretében létrejött Kulturális Fesztiválok Kollégiuma, a kirajzolódó pályázati rendszer és a Sziget Fesztivál Európa díja kapcsán nyilatkozott.

    A Magyar Fesztivál Szövetség üdvözli, hogy az L.Simon László vezette Nemzeti Kulturális Alap átszervezésének keretében létrejött a Kulturális Fesztiválok Kollégiuma.
A 300 hazai fesztivált képviselő szervezetünk ezt a döntést   rendezvényeink - a magyar kulturális életben betöltött - növekvő szerepének  elismeréseként értékeli.
Meggyőződésünk, hogy a kollégium ténykedése jelentősen hozzájárul majd a magyar fesztiválkultúra fejlődéséhez.

Úgy értékeljük, hogy a kollégiumot irányító kuratórium összetétele biztosíték a sokszínű igények kiegyensúlyozott szakmai elbírálására. Mivel a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot létrehozó szervezetek több képviselője is jelen van az új grémiumban, remélhetőleg mód nyílik az elmúlt évek során itt összegyűlt tapasztalatok és információk  -  a kuratórium igényéhez igazodó közvetlen és szakszerű - hasznosítására.

Megnyugvással értesültünk az NKA Bizottság által a kuratórium rendelkezésére bocsátott 700 millió forintos induló keretről. A turizmus közvetlen képviselete a kuratóriumban újra élesztheti a turizmussal közös forrásokra és célokra alapozott pályáztatási szisztémát.

Örömmel értesültünk arról, hogy a kuratórium minél előbbi pályázati kiírásra törekszik. Reméljük, hogy a lebonyolítás - az NKA új elnökének ígérete szerint - egyszerűbb és átláthatóbb lesz, és további reménnyel vagyunk a több évre tervezhető résztámogatások beindításával kapcsolatban is.  

Végezetül gratulálunk a Sziget Fesztivál európai díjához és további sikereket kívánunk az egyik legnagyobb magyar fesztiválnak! Az ő sikerük kihat a többi magyar fesztivál nemzetközi megítélésére is, aminek a szakmai kapcsolatépítésben és az uniós pályázatokon lesz jelentősége.



Márta István
elnök
Magyar Fesztivál Szövetség

    Kiadó: Magyar Fesztivál Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.