OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2012. február 2., csütörtök 08:57

Rogán Abu Dhabiból Budapest ellen?
    Budapest, 2012. február 2., csütörtök (OS) - Rogán Antal az elmúlt tizenöt hónapban nagyjából 5 percet foglalkozott a Fővárosi Közgyűlésben a főváros ügyeivel. Furcsa hogy most Abu Dhabiból üzent Budapestnek.

    A Budapesti Közlekedési Központ többmilliárdos költésének számonkérését, vagy ha azt nem lehet megszüntetésének javaslatát az MSZP fővárosi frakciója már korábban felvetette, így Rogán Antal ez irányú javaslatát a kirobbant botrány után, hiteltelennek tekintjük. A BKK, amolyan kisgömböcként, mint egy fekete lyuk bő másfél éve nyeli a pénzt, érdemi munkát, eredményt azonban nem sikerült felmutatnia. Amire a BKK eredményként hivatkozik az előző városvezetésben elkezdett európai uniós projektek felsorolása.

Új fejlesztések indítására a csapat képtelen volt, ugyanakkor elkezdett folyamatokat állítottak le. Rovásukra írható többek között a 93 troli és 96 villamos járműbeszerzési projektjének parkolópályára kerülése, amivel mintegy 120 milliárd forintos járműcserétől esett el a főváros. Nem értjük, hogy új buszok helyett miért régi, használt buszokat vesznek gyanús körülmények között.

Rogán Antal javaslata azonban a vegytiszta cinizmus újabb állomása. Rogán Antal kerületi polgármester, a főváros és az Országgyűlés gazdasági bizottságainak elnöke most úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne a BKK létrejöttéhez, a közösségi közlekedés alakulásához, az összeomlás szélére sodort közlekedési rendszerhez. Úgy tesz, mintha nem tudná, a Fidesz belső játszmái folyamatosan ártanak a fővárosnak. Érdemi lépések és döntések helyett a nyilvánosság előtt vívják politikai harcukat, miközben a BKV csődje egyre közelebbi lehetőség. Továbbra sem tudjuk, hogy mikor óhajtja a kormány folyósítani szerződéses kötelezettségének megfelelően a közösségi közlekedésre szánt 32 milliárd forint hozzájárulást. Továbbra sem tudjuk, hogy milyen újabb adókkal akarják helyettesíteni az általuk felélt forrásokat.

Az IMF pont a tegnap fogalmazta meg szakmai kritikáját, a kormány felelőtlen politikájával kapcsolatban, mivel a kabinet kivonult a közösségi közlekedési vállalat finanszírozásából.

Rogán Antalnak  - a Fidesz celebjeként - az ország ”összes” gazdasági bizottságának elnökeként és az IMF tárgyalási delegációjának tagjaként, nagyon komoly felelőssége és befolyása   van arra, hogy tegyen a város közlekedési rendszerének megmaradásáért. Újabb adók és a fővárosi fideszes hidegháború újabb fejezete helyett inkább ezzel kellene foglalkoznia.

Elég volt a mellébeszélésből! Várjuk, hogy a Fidesz-KDNP frakciója előálljon megoldási javaslatával, világossá tegye, hogyan oldaná meg a Fidesz által okozott csődközeli helyzetet, vagy ha másként nem, mikor tartja be az előző kormány idején már elfogadott együttműködést és a megoldást jelentő szerződés pontjait.

Mert ha a közösségi közlekedés összeomlik, akkor már mindegy lesz, ki a felelős. Annak következményeit nem csak Fidesz, hanem minden budapesti és minden magyar állampolgár elszenvedi majd.

Ezt akarják megkockáztatni?

Fővárosi Közgyűlés MSZP frakciója


    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.