OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2012. február 8., szerda 09:55

Megalakúlt a Magyar Autonóm Néppárt általa új politikai tér nyílt (1. rész)
    Budapest, 2012. február 8., szerda (OS) - Magyar Autonóm Néppárt, önálló politikai identitás, ideológia, szemlélet, elméleti és gyakorlati megalapozását, megvalósítását tűzte ki maga elé. Az okból, hogy a jelen és az elkövetkezendő céljait, törekvéseit megvalósíthassa.

    Megalakult a Magyar Autonóm Néppárt
általa új politikai tér nyílt

A szervezet neve: Magyar Autonóm Néppárt

A szervezet rövid neve: MAN

A Párt jelképe, bíbor színű alapon aranysárga MAN felirat

A párt célja:  politikai

Alapítás dátuma: 2011. december hó 04.

A szervezet székhelye: 1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 390.

A párt célja az autonóm politika megvalósítása Magyarország egységében, melynek működése alkotmányos, vezetése demokratikus rendszerű.

A Magyar Autonóm Néppárt elnöke: Takács Gábor

A Magyar Autonóm Néppárt köszönetet mond mindazoknak, akik hozzájárultak a párt megalakulásához, hogy az munkálkodhasson egy új egyetemes világnézet bevezetésén. Hazánkban,  Magyarországon élen járva teret és új utat mutat a társadalom számára.


A Magyar Autonóm Néppárt ideológiája,
az autonómia.

Önállóságra létrehozott, független önkormányzatú védelmi övezet, (menedék) a külső hatásokkal szemben.

Egy politikai és társadalmi forma, mely saját világnézetű normák és értékek, egymással összefüggő tevékenységekre vonatkozó rendszerére épül. Ahol a döntések joga demokratikus szerkezetű, részeire bontott, valamint a végrehajtás módjai lehetnek közvetlen, vagy közvetettek. Működése alkotmányos és az önkormányzati szabályozásoknak megfelelő.

A Magyar Autonóm Néppárt
társadalmi léptékei

alulról felfelé, egyre szélesedő rétegenként építkező
A személy:
a személy, illetve az egyén értéke, a természetes és a tudatos nemzeti identitása( haza, viszonyítás, kompenzálás, lojalitás, egyensúlyrendezés, inverzitástudat...).Valamint csoportjainak összessége.

A csoportja:
az egyének olyan összeolvadásai, melyeket közös törekvések, célok, ismérvek jellemeznek (pl: a család). Melyek tovább fuzionálva formális, informális egységet alkotnak.

Az egysége:
azonos értékek mentén és azonos célok, eredmények eléréséért létrehozott valós érdekű szövetség. Vagy unió.

A Magyar Autonóm Néppárt
politikai együtthatói

Autonóm politika az önálló társadalmi lét gondolkodásban élők összességének igényét támogatja, melyek akár egyénben, csoportban, vagy egységben, akaratuktól kívül álló érdekek nélkül valósítják meg gondolataikat és tervezik meg a jövőjüket. Ezáltal támogatja és fejlődési pályára is állítja valamennyi társadalomtudományi ismeretet tartalmazó eszközt és alkalmazást, hogy az jelentős mértékben hozzájárulhasson az önállóság megvalósulásához. Általa egy kevésbé kiszolgáltatottabb, egészségesebb, hatékonyabb, ellenállóbb, társadalmi forma bontakozik ki. Megvalósulása nem csak társadalomtudományi (történelmi, közgazdasági, szociológiai, jogi, politikai, s.t.b.) érdek, hanem civilizációs léptékű ennél fogva nélkülözhetetlen is.

Magyar Autonóm Néppárt Autonóm politikájának
elhelyezkedése a politikai palettán

A politikai pártok sokszínűsége végett egyszerűsített formájú szemléltetés bevezetésére van szükségünk, hogy pontosabban meghatározhatóvá, illetve pozicionálhatóvá és ezáltal használhatóvá is tegyük pártunk ideológiáját.



    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.