OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2012. február 8., szerda 09:56

Megalakult a Magyar Autonóm Néppárt általa új politikai tér nyílt (2. rész)
    Budapest, 2012. február 8., szerda (OS) -

    egyszerűsített formában vázolva

A magyar politikai palettán elhelyezkedő néhány párt, vallott ideológiája;
jobb oldali, közép, bal oldali, valamint az ezek közti terek.

Továbbá;
...nacionalizmus[( ős  nemzeti radikális),( neo  nemzeti radikális)]
polgári demokratikus, keresztény demokrácia  [( ős  konzervatív), ( neo  konzervatív), liberalizmus [( ős  liberalizmus), ( neo   liberalizmus)], szociáldemokrácia, szocializmus, kommunizmus... (harmadik utas)
Létrejöhet esetenként különböző ideológiák egyesülése ideiglenesen, vagy huzamosabban, illetve szét, vagy leválhatnak azok egymásról.

Magyar Autonóm Néppárt, önálló politikai identitás, ideológia, szemlélet, elméleti és gyakorlati megalapozását, megvalósítását tűzte ki maga elé. Az okból, hogy a jelen és az elkövetkezendő céljait, törekvéseit megvalósíthassa.

A Magyar Autonóm Néppárt független saját világnézettel rendelkezik, ez az AUTONÓMIA.

Ebből az elvből kiindulva a Magyar Autonóm Néppárt, Magyarországon egy új politikai dimenziót hoz létre, elnevezésében: AUTONÓM.

A politikai palettán, elrugaszkodva az eddig ismert politikai irányvonalaktól, új független politikai  teret nyitottunk meg AUTONÓM néven!


A Magyar Autonóm Néppárt
a politikai palettán

A Magyar Autonóm Néppárt a következő határozatot hozta a 2012. február hó 04-én. megtartott közgyűlésén:

A Magyar Autonóm Néppárt a politikai palettán egyenlő távolságra helyezi el magát, a jelenleg itt elhelyezkedő pártoktól. Az elhelyezkedésének pontját rögzíti AUTONÓMIA néven. Valamint megnevezi az általa nyitott új politikai teret ami a meglévő, eddig használatos politikai paletta és az Autonómia közt terül el.(elnevezésében; autonóm mező) a Magyar Autonóm Néppárt, a párt álláspontját közgyűlésén, megszavazta és határozatában rögzítette.


A Magyar Autonóm Néppárt
meghatározza a politikai palettát,
nézőpontok szerint

Politikai paletta:
Szintetikusan (mesterségesen) létrehozott elméleti terület, ahol a politikai pártok esetenként, a hit, vallás, identitás, világnézet... alapján helyezhetik el magukat úgy, hogy azt akár matematikai fogalmakkal is megerősíthetik (pl: balra 2/3).

Elhelyezkedésüket a pártok önmaguk rögzítik az elméleti területen, hogy a  köz  számára  könnyebben azonosíthatóvá, illetve kezelhetőbbé válhassanak. Sajátságos jelet és szint is használhatnak, ezáltal tüntetvén fel magukat.

Rendszer a politikai palettán.
A politikai paletta területén elhelyezhető egypárt rendszer, egy ideológia is. Ebben az esetben mint önálló területet foglaló pontként, vagy egyéb jelként tüntethető fel.

Egynél több párt létrejötte esetén, a politikai paletta kiszélesedik és általában egy egyenesen, vagy szakaszon (ritkább) helyezik el magukat a pártok. Rögzített pontok szerint: ...szélső jobb, jobb közép, jobb oldal,  centrum,  liberális, bal oldal, bal közép, bal 2/3, szélső bal s.t.b. Illetve ezen egyenesen már fennlévő két ideológia közti területet tovább tolva, pl: bal liberális.


    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.