OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2012. február 8., szerda 09:58

Megalakult a Magyar Autonóm Néppárt általa új politikai tér nyílt (3. rész)
    Budapest, 2012. február 8., szerda (OS) -

    A Magyar Autonóm Néppárt
mint új eszme képviselője

Az új eszmék elhelyezkedése.
Ideológia nélkül nehezen, vagy egyáltalán nem tájolható a párt elve egy olyan a politikai palettán, ami elméleti kiterjedésű. Hiszen a probléma pont az eredendő forrás  eszmeiség  hiánya, ami iránytűként szolgálna egy olyan közegben ahol már történelmileg is visszafordíthatatlanul gyökeret vert, tettre kész ideológiák virágoznak, akár szerte a világban!

A Magyar Autonóm Néppárt
szemlélteti helyzetét

Az eddig használt elméleti politikai palettán az ideológiákat képviselő pártok, legfőbbképpen egy egyenesen ábrázolhatóak, mint középről [(origó pont) illetve centrum] kiindulva mindkét irányba haladva (balról, jobbra, vagy jobbról, balra) szerepelnek egymás mellett a pártok nevei.
A párt, illetve pártok akik nem tartják magukat ehhez a vonalhoz, rögzítés hiányában szabadon helyezkednek el, a főbb rögzítési pont hiányaként, vagy  úsznak .(pl. se ide, se oda nem tartozónak vallják magukat)

A Magyar Autonóm Néppárt kissé meghajlítja ezt a politikai palettát, amin az eddig szereplő pártok rögzítették magukat, (vagy úsznak) mint egy homorú tükröt. Ennélfogva magát, a Magyar Autonóm Néppárt ideológiáját, az Autonómiát a tükör fókuszába helyezi. Ezáltal a politikai paletta  homorú tükör  felszínén lévő eddig meglévő és ezután is az itt elhelyezkedésre vágyók ideológiájától a Magyar Autonóm Néppárt ideológiája egyenlő távolságra helyezkedik el.
A hajlítás során a politikai paletta felszíne nem sérül és nem rendeződik át, pusztán a tér fog kissé görbülni. -ami a valóságban is az, a relativitás elmélete szerint is-

Ezáltal új politikai terület alakul ki, az újonnan kialakult formájú politikai paletta  homorú tükör  alkotta ív, vagy felszín és az általa képzett  fókusz  pont, ahol az Autonómia foglalja el helyét. Az így megalkotott új elméleti terület, teret és lehetőséget ad új és átértéket eszméknek, amik elősegítik és erősítik az autonóm világnézet elterjedését. A terület elnevezése: autonóm politikai mező.

A Magyar Autonóm Néppárt
a társadalomhoz

A Magyar Autonóm Néppárt a hitét, munkáját, erejét fekteti egy olyan Magyarország kialakulásába, hogy az a Magyar Nemzet egyetemes szimbólumává és a közép-európai országok mérföldkövévé válhasson. Tesszük mindezt szabad akaratunkból és annak az értéknek az emeléséért is, amit ma a politika mint  szó  sejtetni enged az emberi értelemben, hogy az méltó és elismert kincsé váljon az emberiség számára!
Magyar Autonóm Néppárt
a pártokhoz

A Magyar Autonóm Néppárt elfogadja azon jegyzett pátok ideológiáját, amit, illetve amiket magukénak vallanak és aszerint végzik munkájukat. Valamint tiszteletben tartja a történelmi múltjukat, ha az, az öröklött eszmeiség ápolása közben is megfelel a demokrácia alapelvének és alkalmazása az alkotmányos jogrend szerint zajlik.
Forrás: Magyar Autonóm Néppárt
e-mail: magyarautonomneppart@gmail.hu
T: 06-30-714-07-85. H.-P. 08-10-ig.
    Kiadó: Magyar Autonóm Néppárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.