2024. szeptember 9. hétfő

2012. február 14., kedd 14:27

KDNP - Dr. Semjén Zsolt - Júdás árulása – Mt. 26, 52
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - Fegyvertartás könnyítése? Szeretem a humort, de ez vicc?! Keresztény Demokrata Néppárt első embere, aki arra tette fel az életét, hogy a keresztény értékeket népszerűsítse a politikában, nevét adja egy olyan törvényhez, amely ellentétes a Szent Biblia tanításával. Máté evangélium 26 rész 52 pontja így szól:  Akkor monda néki Jézus, tedd helyére a szablyádat, mert a kik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök  - azaz aki fegyvert fog, fegyver által fog ő maga is meghalni. Ha esetleg eddig nem sikerült volna a Biblia olvasásában eljutnia mindenkinek, akkor is a tíz parancsolat egyik, talán legfontosabb parancsa: NE ÖLJ!

Tudom, hogy nagy a baj, hogy a 360 egyház közül csak 27 egyház lehet Magyarországon, amik segíthetnek a rászorulókon, ám azt gondoltam eddig kicsi a lobbi-ereje a kiszorult 333 egyháznak, de ahogy ma tapasztalom, nekünk nincs semmilyen támogatásuk a Parlamentben. Ha az a párt illetve annak első számú embere, aki zászlaján hirdeti az egyházak jogainak (érdek)érvényesítését, az azt mondja, könnyítsünk a fegyvertartáson, akkor miért is csodálkozom azon, hogy egyik napról a másikra megszűnnek az Egyházak és majd talán 20 év múlva térhetünk vissza a korábbi állapothoz. Sebaj, ahogy ez a nap is elmúlik, vele múlik a rossz is, hiszen  Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.    Tényleg ez a legnagyobb baj ma Magyarországon, hogy a sportolóknak és egyéb tevékenységet végző embernek könnyebb legyen fegyvert kapnia?   Tudom, hogy sok mindent a pénz irányít, s hogy a fegyver bizonyos embereknek jó üzlet. De sose felejtsük el, azt az időt, amikor nem fegyverrel dőltek el igazságok, hanem a demokrácia szavaival. Tudom, néha elég a kimondott szó, de néha kell egy simogatás is, hogy az ember megérezze nincs egyedül. Talán nem jut el abba a magasságba ahol nemcsak deres, de havas is a táj, a magam 203 cm-erével tudom, lehet segíteni, sőt ma létkérdés. Mert akin ma nem segítünk, lehet holnap már nem is lesz rá szüksége, késő lesz.  Javaslom azoknak, akik kételkednek a szavuk erejében és azt gondolják, fegyverre van szükségük ahhoz, hogy szavukat meghallják, üljenek le egy sarokba és gondolkozzanak el, mit fognak ma másképp csinálni, hogy a holnapunk szebb legyen.  Legyen szép és derűs a napja!  Rózsahegyi Márk
    Kiadó: Derű Egyház

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.