OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. február 14., kedd 14:27

KDNP - Dr. Semjén Zsolt - Júdás árulása – Mt. 26, 52
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - Fegyvertartás könnyítése? Szeretem a humort, de ez vicc?! Keresztény Demokrata Néppárt első embere, aki arra tette fel az életét, hogy a keresztény értékeket népszerűsítse a politikában, nevét adja egy olyan törvényhez, amely ellentétes a Szent Biblia tanításával. Máté evangélium 26 rész 52 pontja így szól:  Akkor monda néki Jézus, tedd helyére a szablyádat, mert a kik fegyvert fognak, fegyverrel kell veszniök  - azaz aki fegyvert fog, fegyver által fog ő maga is meghalni. Ha esetleg eddig nem sikerült volna a Biblia olvasásában eljutnia mindenkinek, akkor is a tíz parancsolat egyik, talán legfontosabb parancsa: NE ÖLJ!

    Tudom, hogy nagy a baj, hogy a 360 egyház közül csak 27 egyház lehet Magyarországon, amik segíthetnek a rászorulókon, ám azt gondoltam eddig kicsi a lobbi-ereje a kiszorult 333 egyháznak, de ahogy ma tapasztalom, nekünk nincs semmilyen támogatásuk a Parlamentben. Ha az a párt illetve annak első számú embere, aki zászlaján hirdeti az egyházak jogainak (érdek)érvényesítését, az azt mondja, könnyítsünk a fegyvertartáson, akkor miért is csodálkozom azon, hogy egyik napról a másikra megszűnnek az Egyházak és majd talán 20 év múlva térhetünk vissza a korábbi állapothoz. Sebaj, ahogy ez a nap is elmúlik, vele múlik a rossz is, hiszen  Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.    Tényleg ez a legnagyobb baj ma Magyarországon, hogy a sportolóknak és egyéb tevékenységet végző embernek könnyebb legyen fegyvert kapnia?   Tudom, hogy sok mindent a pénz irányít, s hogy a fegyver bizonyos embereknek jó üzlet. De sose felejtsük el, azt az időt, amikor nem fegyverrel dőltek el igazságok, hanem a demokrácia szavaival. Tudom, néha elég a kimondott szó, de néha kell egy simogatás is, hogy az ember megérezze nincs egyedül. Talán nem jut el abba a magasságba ahol nemcsak deres, de havas is a táj, a magam 203 cm-erével tudom, lehet segíteni, sőt ma létkérdés. Mert akin ma nem segítünk, lehet holnap már nem is lesz rá szüksége, késő lesz.  Javaslom azoknak, akik kételkednek a szavuk erejében és azt gondolják, fegyverre van szükségük ahhoz, hogy szavukat meghallják, üljenek le egy sarokba és gondolkozzanak el, mit fognak ma másképp csinálni, hogy a holnapunk szebb legyen.  Legyen szép és derűs a napja!  Rózsahegyi Márk
    Kiadó: Derű Egyház

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.