OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. február 14., kedd 18:53

Nemzeti jelentőségű intézmények – Répás Zsuzsanna hazudik
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy elkészült a nemzeti jelentőségű intézmények listája. Mint elmondták: az egész Kárpát-medencét lefedő hálózat célja, hogy az intézmények ne évről évre, pályázatok útján, hanem kiszámítható módon részesüljenek támogatásban. A Jobbik Magyarországért Mozgalom akár üdvözölhetné is e kezdeményezést, amennyiben egy széleskörűen egyeztetett, objektív kritériumok alapján meghatározott, nemzetpolitikai konszenzussal összeállított lista született volna, azonban nem ezt történt.

    Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT) kérték fel, hogy határozza meg azt a kritériumrendszert, ami alapján ebbe a körbe be lehet kerülni, a MÁÉRT alapszervezetektől pedig azt kérték, javasoljanak intézményeket. Répás Zsuzsanna idézett kijelentéseivel sajnos nem először értelmezi meglehetősen sajátosan a valóságot: magyarán szólva hazudik.   Egyrészt nem igaz, hogy a kritériumrendszert a MÁÉRT határozta meg, az csupán véleményezte a fideszes előterjesztést. Méghozzá úgy, hogy csak az ülés előtt kaptuk meg az anyagot azzal a felszólítással, hogy egy ilyen rendkívüli jelentőségű ügyben – miközben az ülés tart, mindössze két óra alatt – egy sajtpapírra írjuk le az általunk képviselt párt vagy szervezet véleményét. Megbotránkoztató, méltatlan és sajnos jellemző is egyben, hogy a Fidesz-KDNP így próbálja ellehetetleníteni a neki nem tetsző vélemények megjelenítését.  Másrészt a helyettes államtitkár szavaival szemben a nemzeti jelentőségű intézmények listájának összeállításakor az ellenzéki pártokat – amelyek szintén tagjai a MÁÉRT-nak –teljesen kirekesztették. Az anyagi támogatásokat végső soron biztosító Országgyűlés ellenzéki képviselői nem tehettek javaslatokat, véleményüket a listát összeállítói Nemzetpolitikai Államtitkárság nem kérte ki és nem vette figyelembe.  A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy ez tehát az elmúlt hetekben az ellenzékkel való együttműködést hangoztató szép szavak valósága; a kormánypártok ismét botrányos példáját adták annak, hogyan is működik valójában a  Nemzeti Együttműködés Rendszere , és értelmezésük szerint mit jelent a  nemzetpolitikai konszenzus .  
                        Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.