OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2012. február 15., szerda 13:16

LMP: Egyházi törvény – Vissza a középkorba (2. rész)
    Budapest, 2012. február 15., szerda (OS) -

    A törvény súlyosan diszkriminatív, hiszen egyesületekké fokozza le a Fidesz-KDNP által nem elfogadott közösségeket, az egyesületi forma pedig teljesen alkalmatlan egy vallási szervezet működéséhez. Habár egyesületi formában ugyanúgy van lehetőségük az adó 1 százalékára, az egyesületi működés nem teszi lehetővé az anonim adománygyűjtést. Csak az egyházak végezhetnek hitoktatási, hivatalos pasztorációs feladatokat kórházban és börtönökben. A jelen törvényjavaslat több olyan szervezetet zárt ki, akik komoly missziós tevékenységet látnak el az előbb említett intézményekben, valamit az ország számos hátrányos helyzetű térségében, többek között Szabolcs és Borsod megye mélyszegénységben élő, többségében roma közösségeiben.

Az LMP üdvözli a Magyar Tudományos Akadémia levelét, amelyben kimondja, hogy nem foglal állást az ügyben. Úgy tűnik, az MTA-ban még megvan az a jogállami reflex, hogy védje a saját integritását, és ne nyilvánítson véleményt olyan kérdésben, amivel a későbbiekben saját alapfeladatainak ellátását veszélyeztetné.  


Szabó Tímea
országgyűlési képviselő,
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.