OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2012. március 20., kedd 17:50

Az Országos Bírósági Hivatal Sajtóközleménye
    Budapest, 2012. március 20., kedd (OS) - Az Országos Bírósági Hivatal az ügyvitel egyszerűsítése, az adminisztratív terhek csökkentése érdekében hamarosan megteremti a lehetőséget a bíróságok számára az elektronikusan érkező dokumentumok fogadására és felhasználására. Ezzel a megoldással egyszerűbbé teszi az állampolgárok számára is az ügyintézést és hatékonyabbá az ítélkezésben érintett szervezetek közötti információcserét.

    Az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) egyik kedvezményezettje az Országos Bírósági Hivatal. Az Európai Unió és a Magyar Állam összesen 400 millió forintos támogatást nyújt a fejlesztéshez.
    Az Országos Bírósági Hivatal  Az ügyfélkapcsolatok elektronizálása egyes bírósági eljárásokban  megnevezésű, EKOP-1.A.1-08/B-2009-0002 azonosító jelű projekt részeként az Informatikai rendszer bevezetéséhez szükséges szoftvertermékek szállítása, informatikai fejlesztések, valamint kapcsolódó szolgáltatások  tárgyban két részfeladat megvalósítására folytatott le közbeszerzési eljárást:
    1. a projekten belül az informatikai rendszer bevezetéséhez szükséges szoftvertermékek szállítására, informatikai fejlesztésekre, valamint kapcsolódó szolgáltatásokra
    2. és a projekten belül a BIR-O rendszer informatikai fejlesztésére, valamint kapcsolódó szolgáltatásokra.
    A közbeszerzési eljárás eredményeként 2012. március 20. napján került sor a két vállalkozási szerződés megkötésére az 1. részfeladat tekintetében a Synergon Rendszerintegrátor Kft. és a KOPINT-DATORG Informatikai és Vagyonkezelő Kft. közös ajánlattevőkkel, mint nyertes ajánlattevőkkel, a 2. részfeladat megvalósítására a Synergon Rendszerintegrátor Kft-vel, mint nyertes ajánlattevővel.  

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.