OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. március 23., péntek 14:06

Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba a 2013/2014-es tanévre
    Budapest, 2012. március 23., péntek (OS) - Az idén 20 éves Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2013/2014-es tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

    A magyar Fulbright Bizottság és a Fulbright Alumni Egyesület ebben az évben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Az ünnepi eseménysorozat részeként 2012 tavaszán több magyarországi városban tartunk előadásokat az ösztöndíjakról és a program működéséről. A világ legnagyobb nemzetközi oktatási csereprogramját, a Fulbright Programot az Egyesült Államok és a résztvevő partner országok kormányai támogatják, hogy ezzel is elősegítsék az Egyesült Államok és a világ más országai népeinek kölcsönös megértését. A program a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét, melyben ma már több mint 150 ország állampolgára vesz részt. A Program évente világszerte körülbelül 8000 új ösztöndíjat biztosít az érdeklődő pályázók számára. A Fulbright Program szellemiségének megfelelően megkülönböztetett figyelmet élveznek azok a pályázók, akik az Egyesült Államokban megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a leghatékonyabban tudják a magyar társadalom szolgálatába állítani; azok, akik eddig még nem folytathattak hosszabb külföldi tanulmányokat; valamint akik tevékenységükkel fáradhatatlanul ápolják és szolgálják a két ország közötti kapcsolatok erősítését. A világszerte elismert Fulbright ösztöndíj program kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország a koronázási ékszerek hazakerülése után, 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta több mint 900 magyar állampolgár nyert el Fulbright ösztöndíjat. Az angol nyelvű pályázat beadási határideje: 2012. május 7. További részletek és online jelentkezés a honlapon: http://www.fulbright.hu  Egyéb amerikai ösztöndíjlehetőségek: http://www.educationusa.hu
    Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.