OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. március 26., hétfő 07:17

Hoffmann Rózsa járt nálunk
    Budapest, 2012. március 26., hétfő (OS) - Iskolánkban az Út a Harmadik Évezredbe Szakközépiskolában Március 23-án megrendezésre került a 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének alkalmából rendezett ünnepség.

    2012. január első napja egy új korszak kezdetét jelenti a magyar történelemben, hiszen ezen a napon lépett életbe Magyarország Alaptörvénye.  Az Alaptörvény szellemiségében és folytonosságában a magyar történelmi alkotmányhoz kapcsolódik, nemzeti hitvallásában elismeri múltunk fontosságát, hiszen egy nemzet sem lehet egységes saját múltja, értékei és hagyományai nélkül hangsúlyozza a demokrácia és a demokratikus értékek fontosságát, valamint kinyilvánítja, hogy a Szent Korona Magyarország alkotmányos folytonosságának és a nemzet egységének jelképe. Kiáll a határainkon túl élő magyarok mellett és a kisebbségeket, nemzetiségeket saját nemzetünk szerves részének tekinti, mellyel a kulturális sokszínűség eszméjét erősíti.  Az Alaptörvény teljes szövegének ismerete nélkül nem kaphatunk teljes betekintést Magyarország államiságába, éppen ezért fontosnak tartom, hogy intézményünk minden tanulója önmaga is elolvassa Magyarország új Alaptörvényét és megértse.  Az iskola diákönkormányzata egyhangú döntése és tantestületünk támogatása alapján, az ünnepségen minden tanuló megkapja az Alaptörvény saját nevére szóló példányát.  Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezen az ünnepségen mely iskolánk életének meghatározó eseménye, iskolánkban kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tanulóinak megtiszteltetésként Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Asszony adta át az Alaptörvény személyes példányát.
    Kiadó: Út a Harmadik Évezredbe Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.