OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. március 31., szombat 11:22

IKSz: Gyurcsány hagyja abba a keresztényellenes uszítást! – reagálás a Demokratikus Koalíció Semjén Zsoltnak küldött nyílt levelére
    Budapest, 2012. március 31., szombat (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség úgy véli, hogy a magyar politikában sem a radikális jobboldali, sem a kereszténységellenes baloldali szélsőségeknek nincs helye. Ezért megkérjük Gyurcsány Ferencet, hagyja abba az uszítást a kereszténység ellen.

    Gyurcsány Ferenc láthatóan izgul pártjának alacsony támogatottsága miatt, ezért nem válogat az eszközökben és a témákban annak érdekében, hogy a média figyelmét magára és újdonsült pártájára irányítsa. Most éppen arra szólította fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget, hogy a Regnum Christi nevű szervezet hazai tagjai által szervezett keresztutat ne támogassa és határolódjon el tőle, a mexikói alapító által elkövetett bűnök miatt. Nem tisztünk megvédeni a lelkiségi mozgalmat, a közösség magyar tagjainak lelkiségi, karitatív és evangelizációs tevékenységéért sokan hálásak a közösségnek. Mindezért a Regnum Christi nagyböjti keresztútjától, mint alapvetően vallási eseménytől nem határolódunk el. Mivel a keresztút záró miséjét dr. Székely János püspök atya mondja a DK a Magyar Katolikus Egyházat támadta meg az ötvenes évek kommunista politikáját idézve ezzel.   Felháborítónak tartjuk, hogy a DK nyílt levelében minden alap nélkül rosszindulatú feltételezésekkel él a hazai egyházakkal kapcsolatban, keresztényellenes hangulatot keltve. Úgy gondoljuk: egy újonnan létrejött párt politikai arcélének megrajzolása sem lehet indok arra, hogy a több ezer éves zsidó-keresztény hagyományokat és kultúrkört sértse meg és az embereket – erőszakos szekularizációtól fűtve – azok ellen hangolja. Mindez a legrosszabb keresztényellenes jakobinus, marxista-kommunista módszereket idézi.   Ítélkezni kíván ezzel az a párt, melynek vezetője, Gyurcsány Ferenc az elnyomó diktatúrában szerzett politikai kapcsolatait gazdasági haszonra váltotta, miniszterelnökként pedig becsapta a választókat. Ő akarja megmondani, hogy mi a moralitás és mi az erkölcsös viselkedés.    A DK keresztényellenes retorikáját a 20. századi történelemből már ismerjük. Amikor egy magát arra felkentnek hitt személy megvezetett híveit a kereszténység ellen hangolta. Ez általában az egyházi javak államosításába, a szerzetesrendek feloszlatásába, végül szélsőséges keresztényüldözésbe csapott át. Ezért kérjük Gyurcsány Ferencet ezen diktatórikus baloldali hagyományokat ne újítsa meg és fejezze be a keresztényellenes politizálást.    
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.