2024. szeptember 9. hétfő

2012. március 31., szombat 11:22

IKSz: Gyurcsány hagyja abba a keresztényellenes uszítást! – reagálás a Demokratikus Koalíció Semjén Zsoltnak küldött nyílt levelére
    Budapest, 2012. március 31., szombat (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség úgy véli, hogy a magyar politikában sem a radikális jobboldali, sem a kereszténységellenes baloldali szélsőségeknek nincs helye. Ezért megkérjük Gyurcsány Ferencet, hagyja abba az uszítást a kereszténység ellen.

Gyurcsány Ferenc láthatóan izgul pártjának alacsony támogatottsága miatt, ezért nem válogat az eszközökben és a témákban annak érdekében, hogy a média figyelmét magára és újdonsült pártájára irányítsa. Most éppen arra szólította fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget, hogy a Regnum Christi nevű szervezet hazai tagjai által szervezett keresztutat ne támogassa és határolódjon el tőle, a mexikói alapító által elkövetett bűnök miatt. Nem tisztünk megvédeni a lelkiségi mozgalmat, a közösség magyar tagjainak lelkiségi, karitatív és evangelizációs tevékenységéért sokan hálásak a közösségnek. Mindezért a Regnum Christi nagyböjti keresztútjától, mint alapvetően vallási eseménytől nem határolódunk el. Mivel a keresztút záró miséjét dr. Székely János püspök atya mondja a DK a Magyar Katolikus Egyházat támadta meg az ötvenes évek kommunista politikáját idézve ezzel.   Felháborítónak tartjuk, hogy a DK nyílt levelében minden alap nélkül rosszindulatú feltételezésekkel él a hazai egyházakkal kapcsolatban, keresztényellenes hangulatot keltve. Úgy gondoljuk: egy újonnan létrejött párt politikai arcélének megrajzolása sem lehet indok arra, hogy a több ezer éves zsidó-keresztény hagyományokat és kultúrkört sértse meg és az embereket – erőszakos szekularizációtól fűtve – azok ellen hangolja. Mindez a legrosszabb keresztényellenes jakobinus, marxista-kommunista módszereket idézi.   Ítélkezni kíván ezzel az a párt, melynek vezetője, Gyurcsány Ferenc az elnyomó diktatúrában szerzett politikai kapcsolatait gazdasági haszonra váltotta, miniszterelnökként pedig becsapta a választókat. Ő akarja megmondani, hogy mi a moralitás és mi az erkölcsös viselkedés.    A DK keresztényellenes retorikáját a 20. századi történelemből már ismerjük. Amikor egy magát arra felkentnek hitt személy megvezetett híveit a kereszténység ellen hangolta. Ez általában az egyházi javak államosításába, a szerzetesrendek feloszlatásába, végül szélsőséges keresztényüldözésbe csapott át. Ezért kérjük Gyurcsány Ferencet ezen diktatórikus baloldali hagyományokat ne újítsa meg és fejezze be a keresztényellenes politizálást.
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.